Administracions

El parc de l’Arbreda de Palamós, obra triada pels veïns

En el procés participatiu, amb 200.000 euros del 2020 i 2021, obté més vots, amb la millora del parc Molí de Vent i elements esportius

El període de votacions del procés de participació ciutadana de Palamós, que ha decidit invertir 200.000 euros en millores d’equipaments i espais públics, s’ha tancat amb el projecte d’adequació del parc de l’Arbreda com el més votat, amb 214 suports dels 441 veïns que hi han participat a través de la plataforma de sufragi virtual i les urnes.

Pel que fa a la zona verda, que va quedar penjada després que el projecte d’aparcament subterrani i la construcció de l’Edifici de la Ciutadania quedés desert –per manca d’interessats– fa nou anys, les actuacions proposades pel govern local, d’ERC, consisteixen a eliminar la tanca del carrer de Jacint Verdaguer i substituir-la per una grada d’accés, a més d’habilitar-hi un lavabo públic i repensar la zona de jocs infantils, amb alguns retocs en l’àmbit. En total, el pressupost previst pel consistori és de 100.000 euros.

Un altre parc i esport

Els altres dos projectes escollits han estat la millora del parc del Molí de Vent com a espai de passejada i contacte amb la natura, amb un pressupost aproximat de 50.000 euros, que ha obtingut 208 vots. I, finalment, la implantació d’elements esportius i de joc als espais públics de Palamós, que inicialment sortia amb un cost de 80.000 euros.

Arran del límit pressupostari que suposen els altres dos projectes més votats, s’han trobat que hauran de limitar ara aquest tercer projecte a una inversió màxima de 50.000 euros. Aquesta tercera proposta ha rebut un total de 193 suports.

LES XIFRES

200.000
euros
hi havia consignats enguany per al pressupost participatiu, sumats els 100.000 del 2021 i els pendents del 2020.
100.000
euros
compten que costarà millorar l’Arbreda, 50.000 el Molí de Vent i una xifra similar s’invertirà en elements esportius.

Les actuacions ajornades per ara

La resta de projectes inclosos en el procés de votacions i que finalment no han estat escollits eren l’adequació per a nous possibles usos de la plaça de Josep Sarquella, amb un pressupost de 90.000 euros i 139 vots. També la millora de les quatre places situades al carrer de Martí Montaner i Coris i al carrer d’Enric Vincke, amb una inversió de 80.000 euros i 122 vots; i la creació o l’arranjament de parcs infantils, amb un pressupost de 50.000 euros i 121 sufragis. Finalment també estava inclosa la millora del paviment del camí que dona accés a la vall de la Bell-lloc i va fins al terme de Vall-llobrega, amb un cost aproximat de 90.000 euros i 80 suports. El fet que ara no hagin estat escollides no obsta que el govern municipal les pugui tirar endavant o que tornin a votar-se més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró