Societat

Salut permet les visites amb contacte físic a les residències

Es recuperen tot tipus de sortides i el màxim de tres visitants passa a ser una recomanació

Es mantenen els cribratges quinzenals per als professionals vacunats i tres proves a la setmana per als que no estiguin immunitzats

El departament de Salut i el de Drets Socials han flexibilitzat algunes de les mesures que s’apliquen a les residències per fer front a la pandèmia, com les visites amb contacte físic i l’ampliació de les sortides i el màxim de visitants.

Les visites amb contacte físic entre visitants i residents estaran permeses als centres amb categoria verda i groga, sempre amb cita prèvia.

També es recuperen tota mena de sortides, de manera que els residents poden passar llargs períodes de temps fora dels centres. En el cas que l’absència sigui de més de tres setmanes, els usuaris hauran de passar una prova PCR a la tornada.

Una altra de les novetats és que el nombre màxim de visitants, fins ara fixat en tres, passa a ser una recomanació.  El nou Pla manté el registre diari de visites. Pel que fa a la durada d’aquestes, dependrà de cada centre, sempre que es garanteixin les mesures de protecció.

Es manté un cribratge cada 15 dies per als professionals vacunats i tres a la setmana per als no vacunats. Els professionals externs que entrin als centres i tinguin contacte directe amb els residents hauran de fer-se un test d’antígens, independentment que tinguin o no la vacuna.


Els vacunats, exemptes de fer quarantena
Tal com va modificar Salut a finals d’agost, en cas d’usuaris que tinguin la pauta de vacunació completa o que ja hagin superat la Covid-19 es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies i estaran exempts de fer la PCR i la quarantena.

Els professionals amb les dues dosis de la vacuna no hauran de fer quarantena en cas que siguin considerats contacte estret i la prova PCR doni negatiu.

Per a les persones de nou ingrés i amb la pauta completa, es recomana fer un test d’antígens ràpid el mateix dia i una PCR durant les primeres 48-72 hores, però no serà necessària la quarantena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona