Urbanisme

Els veïns reclamen que es doni un ús a l’edifici públic abandonat al barri de Palau

Proposen que tingui una activitat relacionada amb el futbol o amb la residència de gent gran

La Generalitat admet “l’estat deplorable” de l’edifici i vol donar-li una nova utilitat

Els veïns del barri de Palau-sacosta, a Girona, reclamen a les administracions gironines que afrontin la problemàtica d’inseguretat que genera l’ edifici públic abandonat que tenen al barri i que se li doni una utilitat. Romà Monreal, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Girona, explica que per als veïns el més adequat seria fer-hi una residència per a estudiants o jugadors de futbol (l’estadi és a prop), o un espai per a activitats complementàries de la residència de gent gran de Palau que hi ha al costat.

Inseguretat

L’edifici, situat al carrer Església Sant Miquel, és propietat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Anys enrere s’hi havien situat serveis relacionats amb la Seguretat i Higiene de la Generalitat a Girona, però ja fa anys que està sense ús; està ple d’herbes i bardisses i genera situacions d’inseguretat. Monreal coneix bé la problemàtica d’aquest edifici, ja que va fundar l’associació de veïns de Palau, la va presidir durant vuit anys i continua a la junta (per normativa els presidents d’entitats veïnals no poden exercir com a presidents més de vuit anys). “És una pena i ens preocupa que un edifici public estigui en tan mal estat, sense cap ús per a la ciutat i que a més generi problemes. Es veu gent entrar-hi, cotxes que s’hi aturen i s’emporten coses... Què passarà si s’ocupa il·legalment”?, pregunta el responsable veïnal.

A debat al ple de Girona

La problemàtica d’aquest edifici també es va posar sobre la taula en el ple de l’Ajuntament aquest dilluns passat. Qui se’n va fer ressò va ser el portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, que va preguntar al govern municipal què havia passat amb el projecte de residència per a estudiants que s’havia plantejat el 2018 a l’edifici i si s’estava parlant amb la Generalitat per donar-hi un nou ús. El govern, però, reenvia la pilota al camp de la Generalitat, precisant que l’Ajuntament no havia estat l’impulsor d’aquell projecte que no va fructificar i només havia actuat com a intermediari entre la UdG i la Generalitat. Amb tot, l’alcaldessa, Marta Madrenas, va admetre que havien visitat recentment l’edifici i que efectivament està en mal estat. “Ens hem reunit amb Patrimoni de la Generalitat i estem pendents de les mesures que es puguin prendre”, concloïa l’alcaldessa. L’entitat veïnal de Palau també està pendent de reunir-se amb la Generalitat per intentar desencallar la situació.

La Generalitat preveu actuar-hi

“Som conscients del deplorable estat d’aquest edifici, que arriba a condicionar la convivència dels veïns”, diu Joan Martí, director d’Empresa i Treball a Girona, preguntat per aquest diari sobre la situació de l’immoble. Martí hi afegeix que la previsió a curt termini és fer-hi tasques bàsiques de manteniment i paleteria per segellar obertures de manera que l’edifici quedi realment tancat. A mitjà termini, explica el director, es vol donar un altre ús a aquests espais, “negociant-ho amb altres agents locals”. Amb dades de l’estiu del 2020, a la ciutat de Girona hi havia onze immobles de titularitat de la Generalitat. La majoria tenien usos diversos i només aquest estava tancat, sense cap ús definit. Quan va estar en funcionament s’hi havien organitzat formacions relacionades amb la prevenció i la seguretat aplicades a temes laborals i de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries