Societat

Solidaritat

Gran guerrera

Raquel Castillo i el seu gos, Tom, fan la ruta Pirinexus per recaptar fons per a la investigació de la leucèmia

Són 350 quilòmetres en vuit etapes

Raquel Castillo, veïna de Llagostera de 41 anys i coneguda com a Petita Senshi a la plataforma Instagram, va superar el 2015 un limfoma de Hodgkin amb afectació pulmonar. Ahir, coincidint amb el Dia Mundial del Limfoma, va començar, acompanyada del seu gos, Tom, la ruta Pirinexus, que farà amb bicicleta de muntanya i remolc. Castillo emprèn aquest repte solidari en suport a la lluita contra la leucèmia amb la col·laboració de Ride for Her , una associació que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les dones diagnosticades de càncer a través del ciclisme. També dona suport a la investigació mitjançant reptes esportius solidaris, com ara el de la Petita Senshi i en Tom, un labrador retriever de 10 anys que té artrosi i al qual el 2018 se li va diagnosticar una retina degenerativa i va perdre la visió. La Raquel Castillo considera en Tom “el seu petit àngel”, que l’ha acompanyada en els pitjors moments. Per això han batejat aquest repte, la ruta que faran en equip Caninexus, amb l’etiqueta #TomEsImparable. Petita Senshi s’ha marcat com a objectiu recaptar 1.500 euros. Es poden fer donacions a través del web migranodearena.org/reto/caninexus . Ahir s’havien fet 25 donacions amb765 euros recollits. Un 90% de la recaptació anirà dirigida als projectes de recerca de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, i el 10% restant, a Ride For Her.

En els últims cinc anys, Petita Senshi, que significa guerrera en japonès, ha realitzat diversos reptes esportius solidaris en benefici de la Fundació Josep Carreras. Així, l’any 2019 va creuar els Alps , realitzant la Transalpina sortint de Garmisch, a Alemanya, i arribant al llac de Garda, a Itàlia, i va recaptar més de 2.000 euros per a la investigació. Ara amb en Tom es proposen fer aquesta ruta circular que uneix la Costa Brava i els Pirineus en gairebé 350 quilòmetres dividits en vuit etapes durant les quals pernoctaran en diferents localitats amb la col·laboració d’ajuntaments, entitats i veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona