Societat

Manel Gasch, de 51 anys, elegit nou abat de Montserrat

La comunitat benedictina l’escull en substitució de Josep Maria Soler, que ha ocupat el càrrec durant 21 anys

El pare Manel Gasch i Hurios és el nou abat del monestir de Santa Maria de Montserrat, després que la comunitat benedictina l’hagi escollit en substitució de Josep Maria Soler, que ha estat abat durant els últims 21 anys i va presentar la seva renúncia en complir 75 anys.

Segons va comunicar ahir el monestir a través d’un comunicat, l’elecció es va produir ahir al matí i Gasch ja està exercint el seu càrrec al monestir, en espera de la benedicció abacial, que tindrà lloc en les properes setmanes a la basílica Santa Maria en una data encara per determinar.

L’elecció es va fer a la sala capitular i hi van assistir els monjos professos solemnes de la comunitat, presidits per l’abat president, Guillermo Arboleda, president de la Congregació Benedictina Sublacense Cassinesa, que va ser l’encarregat de confirmar-lo en el càrrec.

Gasch, que va posar el futur de la comunitat i l’abadia “als peus de la Moreneta”, va agrair el servei que Soler ha prestat a la institució” al llarg de 21 anys, en què ha guiat la comunitat amb esperit de “saviesa i generositat”. El nou abat, que ja va presidir ahir la pregària de vespres, va destacar el gran repte que representa la celebració del pròxim mil·lenari de la fundació del monestir, l’any 2025. Serà, va destacar, “una oportunitat d’apropar Montserrat i la vida monàstica a la societat”.

LA FRASE

El mil·lenari de la fundació, l’any 2025, serà una oportunitat d’apropar Montserrat a la societat
Manel Gasch
nou abat de montserrat

Llicenciat en dret, va ser ordenat sacerdot fa 10 anys

Nascut a Barcelona l’any 1970, el pare Manel Gasch es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona l’any 1993. Va ingressar al monestir de Montserrat tres anys més tard, l’any 1996, on va fer la professió monàstica simple el 1998 i la solemne l’any 2002. El 23 de juny de l’any 2011, fa només 10 anys, va ser ordenat sacerdot.

Va iniciar la seva formació en teologia al monestir i la va acabar completant amb la llicenciatura de teologia, especialitat dogmàtica, a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2005).

Des d’aquest any és professor de teologia en l’estudi filosòfic i teològic de Montserrat.

Entre el 2005 i el 2010, Gasch va ser prefecte de l’Escolania de Montserrat i des del 2011 fins ara ha estat el majordom administrador del monestir, un dels càrrecs clau per a la governança del monestir.

El nomenament de Gasch no ha estat cap sorpresa. Quan Soler va presentar la renúncia ja va sortir el seu nom com a possible successor juntament amb el pare Ignasi Fossas, 10 anys més gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries