Infraestructures i serveis

Protesta de la CUP a l’oficina d’Endesa

El diputat Dani Cornellà i altres càrrecs electes participen en l’acció de denúncia del preu de la llum

La CUP va ocupar ahir al matí l’oficina d’Endesa al carrer Güell de Girona, com a protesta per l’augment del cost de la llum. El diputat Dani Cornellà i altres càrrecs electes de la formació van participar en l’acció de denúncia que va obligar a aturar l’activitat de l’oficina.

La CUP critica que l’últim hivern el cost de la llum va encarir-se un 27% mentre que la pobresa energètica ha anat en augment arreu del país. També denuncien l’actual escalada de preus, que està assolint màxims històrics en el cost, que ha arribat a superar els 140 euros el megawatt hora. Cornellà considera “insuficients i temporals” les mesures que ha pres el govern de l’Estat per rebaixar un 22% del cost de les factures. Considera que “cal posar fi d’una vegada als beneficis milionaris de les energètiques” amb mesures que no s’apliquin només durant uns mesos i que no vagin “al fons de la problemàtica”. “L’electricitat no pot ser objecte d’especulació”, va remarcar el diputat. La CUP diu que cal assolir la plena sobirania energètica i reclama com a primer pas la creació d’una energètica pública i aprofitar la transició energètica per planificar les renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia