Urbanisme

Ajuts per rehabilitar pisos d’abans dels 80, a Olot

L’Ajuntament en preveu de fins a 3.000 euros per planta d’edifici i per subvencionar els interessos dels préstecs

És una prova pilot ampliable

Impuls a la rehabilitació immobiliària al nucli antic d’Olot. L’Ajuntament ha obert una convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’immobles i millores de l’accessibilitat a aquesta zona de fins a 3.000 euros per planta d’edifici en aquesta àrea de la ciutat, on un estudi va determinar que, de 357 immobles, n’hi ha 18 amb deficiències greus i una quarta part estan desocupats.

En concret, aquesta línia preveu ajuts de fins a un 30% del pressupostos per a l’adequació funcional dels edificis –i fins a un 40%t per a l’estructural–. A més, inclou la subvenció de la totalitat dels interessos anuals dels préstecs per aquestes obres fins a un màxim de 500 euros anuals i 5 anys.

Les noves subvencions estan dirigides a propietaris o promotors d’obres que tinguin edificis o immobles construïts abans del 1980 dins de l’àrea urbana delimitada pels carrers Esgleiers, Sant Bernat, ronda Sant Bernat, Escultor Llimona, avinguda Onze de Setembre, Bisbe Lorenzana, Hospici, Sant Tomàs i l’església de Sant Esteve.

El regidor d’Habitatge, Jordi Güell, ha remarcat que es tracta d’una prova pilot que comencen amb un pressupost de 25.000 euros, que és ampliable en funció del resultat obtingut. La convocatòria es tanca a finals del mes de novembre, tot i que també són subvencionables obres començades des de principi d’aquest mateix any.

Ampliació de l’Olot +50

L’àrea de Promoció Econòmica ha decidit allargar la campanya Olot+50 per contribuir a reactivar la despesa durant la tardor i les setmanes prèvies a Nadal. Aquesta campanya ja ha generat un impacte superior als 460.000 euros, una xifra superior a la prevista. Olot +50 és la campanya que l’Ajuntament va crear per acompanyar i reactivar l’activitat comercial i d’hostaleria de proximitat davant l’impacte de la pandèmia de la Covid-19. Des del principi, la iniciativa ha tingut el suport i la col·laboració de DinàmiG, la Diputació, l’Associació de Comerciants d’Olot, Turisme Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i l’Associació de Placers d’Olot. Totes les persones majors d’edat empadronades d’Olot que facin una despesa de 50 euros en una o diverses compres a establiments de l’aplicació Garrotxa Approp obtenen un xec regal de 50 euros per gastar-lo a través de la mateixa aplicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES