Educació

Les escoles sabran des d’avui qui està immunitzat

El curs arrenca amb la meitat de grups confinats que el passat

Aparcada de moment la vacunació als instituts

El canvi de protocol de la gestió de casos de Covid als centres educatius estableix que alumnes i docents immunitzats no han de fer quarantena, i des d’avui les direccions dels centres –o qui s’encarregui de la gestió dels casos– podran saber qui està vacunat amb pauta completa i no s’ha d’aïllar en cas que hi hagi un positiu a la classe. Dimarts passat el govern de la Generalitat va aprovar la modificació del decret llei del 2020 per gestionar els contagis en escoles i casals, de manera que el Traçacovid incorporarà l’estat d’immunització que tenen professionals i estudiants. Un sistema de colors distingirà entre els contactes estrets que no estan immunitzats i han de fer quarantena i PCR; els infants que estan immunitzats perquè han passat la Covid i s’han de fer un TAR al CAP i els majors de 12 anys vacunats que han fer el TAR a la farmàcia. No hauran de ser, doncs, les famílies les que informin de si l’alumne està vacunat, sinó que serà visible des d’avui per als gestors Covid de les escoles i els instituts. És una mesura que ha provocat suspicàcies entre alguns sindicats, com ara la CGT, que considera que la mesura “obre la porta a una espècie de caça de bruixes de les persones no vacunades”. La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, va garantir la confidencialitat tot assegurant que una única persona podrà consultar la dada.

Gomà va destacar que el curs ha començat amb millors dades que el passat, ja que ahir hi havia 31 grups confinats i el 14 de setembre del 2020 la xifra era de 66. Dilluns passat, el primer dia de curs, hi havia un únic grup confinat, mentre que el curs passat va començar amb nou grups aïllats. Un 99,89% dels alumnes, doncs, van ara de manera presencial a classe.

La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, va fer, però, una crida a la prudència. La variant delta del coronavirus “té una càrrega viral mes alta i és més transmissible, fins a 1.200 vegades més que d’altres, i no podem afirmar de manera tan categòrica que el virus es transmet en menor mesura entre nens”. Cal per això una major immunitat de grup, però el govern descarta de moment vacunar als instituts perquè el ritme de vacunació en la franja dels 12 als 19 és bo. Un 64% tenen la pauta completa i un 80,2%, la primera dosi. Entre els professionals la vacunació arriba a un 91,9%. Salut i Educació es mostren optimistes per la baixa incidència, però no es plantegen relaxar encara mesures, com ara la retirada de la mascareta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia