Infraestructures i serveis

Diu que té esquerdes per les obres de la variant d’Anglès

El propietari sosté que els desperfectes a casa seva són pels camions que passen a tocar de la finca

La Generalitat n’ha encarregat un informe extern

Un veí del carrer de Can Planes d’Anglès assenyala els camions de les obres de la variant, que circulen a tocar de casa seva, com els causants dels desperfectes que ha detectat a la seva finca en les últimes setmanes. Es tracta de diverses esquerdes que podrien estar originades pel moviment del terreny generat per aquells vehicles pesants.

Paret de contenció

La casa, aixecada fa 38 anys, ocupa una zona de fort pendent. Entre els desperfectes assenyalats pel propietari, l’empresari jubilat Francesc Noguer, destaquen uns moviments de les pedres de grans dimensions que formen el mur de contenció que dona al carrer i l’aixecament parcial del terra d’una antiga pista de tennis. D’altra banda, la piscina ha quedat desnivellada arran del moviment del terreny, segons va indicar ahir l’afectat. En un camí perimetral que rodeja la casa i en una de les xemeneies, entre altres punts, també s’hi veuen esquerdes.

Un arquitecte i un advocat contractats per l’home estan recopilant documentació per, si s’escau, presentar una denúncia contra la Generalitat, que és l’administració responsable dels treballs. El Departament de Territori, per la seva banda, ha encarregat un informe a un equip de perits extern perquè determinin si realment són les obres de la futura carretera la causa dels desperfectes o si aquests són més antics.

L’Ajuntament està actuant de mitjancer. “No podem fer res més, donat que es tracta d’una qüestió entre un particular i la Generalitat”, va manifestar ahir l’alcalde, Jordi Pibernat, que ha visitat diverses vegades la casa, acompanyant els tècnics que l’han inspeccionada.

De manera preventiva, la policia local ha senyalitzat la vora del mur de contenció que dona al carrer de Can Planes perquè els vianants no s’hi acostin.

LA FRASE

Cada dia vaig anotant els desperfectes que van apareixent a la finca
Francesc Noguer
PROPIETARI AFECTAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia