Salut

Doblar els impostos a l’alcohol pot evitar gairebé 5.000 morts per càncer i uns 10.700 nous casos a Europa, segons l’OMS

L’organització insta especialment el Regne Unit, Rússia i Alemanya a apujar les taxes a l’alcohol

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) reclama als governs augmentar els impostos a les begudes alcohòliques per evitar morts i nous casos de càncers relacionats amb l’alcohol. Segons un informe publicat aquest dilluns per l’OMS, doblar els impostos a l’alcohol pot evitar gairebé 4.850 morts per càncer i uns 10.700 nous casos l’any a Europa. Són el 6% dels nous casos i morts per càncer al continent. En l’estudi, l’OMS insta especialment el Regne Unit, Rússia i Alemanya a apujar els impostos a l’alcohol perquè són els països que més morts i nous casos evitarien. L’any 2020 més de 4,8 milions de persones van desenvolupar càncer a Europa.

“La taxa de càncer a la regió és la més alta del món. Els alts nivells de consum d’alcohol hi contribueixen”, apunta l’OMS, que subratlla que l’alcohol està relacionat amb set tipus de càncer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia