Infraestructures i serveis

Preveuen repetir la reserva prèvia a Sadernes

L’aparcament s’ha omplert durant el mes de prova pilot i el Consorci de l’Alta Garrotxa aplicarà aquest model de nou l’any que ve

Estacionar-hi costava 5,56 euros diaris

L’aparcament amb reserva prèvia i pagament (5,56 euros diaris) de Sadernes per accedir al camí de Sant Aniol d’Aguja i la vall de Riu, a l’Alta Garrotxa, s’ha omplert durant tot el mes de la prova pilot. La tècnica del Consorci de l’Alta Garrotxa, Sara Sánchez, ha explicat que, excepte en dies comptats, s’han ocupat les 100 places. El consorci està satisfet amb la prova pilot, però ha detectat que encara cal fer més feina de sensibilització perquè molts usuaris continuen arribant a la zona sense haver fet la reserva i el pagament del pàrquing: “Entre un 20% i un 40% havien planificat la visita, però en la majoria dels casos s’ha fet minuts abans d’entrar”. Els diners recaptats es destinen a cobrir part del cost dels informadors i guardes rurals de l’espai.

L’aparcament va començar a ser de pagament a partir del 9 d’agost i ha calgut reserva prèvia durant tots els dies d’agost i els dos primers caps de setmana de setembre. A més, el consorci va reduir la capacitat de pàrquing a 100 places. Fins a aquest estiu tenia una capacitat màxima d’uns 200 vehicles però un estudi elaborat per la Fundació Emys va avaluar l’impacte que pot assumir l’espai i va situar el nombre de places òptimes en la meitat.

La pròxima temporada

Amb vista al futur, la intenció és poder instal·lar una barrera que ajudi a regular l’accés i poder alliberar, per exemple, els guardes rurals perquè tornin a dedicar-se a altres funcions de control i preservació del medi. D’altra banda, el consorci treballa ja amb dates. La idea és tornar a habilitar l’aparcament amb reserva prèvia per Setmana Santa i que estigui operatiu els caps de setmana fins a l’estiu, quan funcionarà cada dia coincidit amb els pics d’afluència d’usuaris.

El consorci remarca que a la Garrotxa hi ha molts paratges naturals que estan treballant en mesures de regulació d’accés. Una estratègia comuna, però que cada espai adapta en funció de les seves peculiaritats.

LA XIFRA

100
places
té l’aparcament de pagament de Sadernes, la meitat de la capacitat que tenia abans de les restriccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona