Salut

La vacuna de Pfizer és segura i eficaç en infants de 5 a 11 anys

Ho diu l’estudi de la farmacèutica, que ara plantejarà l’aprovació mèdica

La dosi és un terç de la dels adults

La vacuna anti-Covid desenvolupada per Pfizer i BioNTech també és segura i eficaç en infants de 5 a 11 anys, segons l’anunci fet ahir per les companyies farmacèutiques a partir d’un estudi propi en gairebé 2.300 individus. Sense donar gaires detalls més i sense que hagi passat prou temps per determinar en quina mesura la vacuna infantil prevé el risc de contagi o de complicacions per la malaltia, els creadors del compost sí que han pogut mesurar la resposta pel que fa al desenvolupament d’anticossos i asseguren que és “robusta”. De fet, la mitjana d’anticossos neutralitzants generats en aquesta edat, gairebé 1.200, és equiparable a la que es va mesurar en les proves amb adolescents i joves, tot i que la dosi administrada ara és de 10 micrograms, només una tercera part dels 30 que s’utilitzen per als majors de 12 anys.

Les farmacèutiques asseguren que tampoc no hi ha gaires canvis pel que fa a la freqüència i a la intensitat dels efectes secundaris presentats després de l’administració de la vacuna, que segueix el patró de dues punxades separades per 21 dies. L’estudi clínic es va fer a gairebé un centenar d’hospitals dels Estats Units i d’Europa, incloent-hi l’Estat, en una recerca que també implica nens de sis mesos a cinc anys. En aquest cas, la dosi que reben és de 3 micrograms, però els resultats per a aquesta franja d’edat encara no estan disponibles i, previsiblement, s’anunciaran abans que acabi l’any.

Pfizer ja ha anunciat la voluntat de dur a l’Agència Europea del Medicament i a d’altres entitats reguladores la petició per tramitar l’aprovació de la vacuna infantil, que segons els seus càlculs ja podria estar disponible a finals d’octubre. “Desitgem estendre la protecció donada per la vacuna a la població més jove, especialment ara que vigilem l’extensió de la variant delta i l’amenaça substancial que suposa per als nens”, indicava ahir Albert Bourla, el president de Pfizer.

LA XIFRA

2.268
participants
d’entre 5 i 11 anys han pres part en l’estudi de Pfizer per determinar l’efectivitat de la vacuna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia