Societat

Els comerciants consideren una “mala jugada” el tall de trànsit al centre de Salt

Critiquen que l’equip de govern no els consultés res abans de prohibir els vehicles al carrer Francesc Macià durant sis dies

Protesten abans del ple

El tall al trànsit durant sis dies al carrer Francesc Macià –entre el passeig Països Catalans i el carrer Major– ha indignat la Federació Unió d’Empresaris de Salt. El vicepresident de l’entitat, Antoni Rodríguez, assenyala que prohibir el pas de vehicles en aquest carrer –des de dijous fins avui– és una “mala jugada” perquè l’equip de govern, d’ERC i Junts, no els havia consultat res sobre la mesura. Alguna de les botigues han vist reduïda la recaptació un 85%, afirma Rodríguez.

Una vintena de representants de botigues i comerços de Salt van assistir ahir a la plaça Lluís Companys, al davant de la seu de l’ajuntament, per fer saber la disconformitat amb el tall de trànsit del carrer Francesc Macià. Rodríguez explica que, des del 2017, l’entitat ha demanat a l’Ajuntament que hi hagi un pla d’usos per als comerços i que no ha obtingut resposta.

“Indignació”

L’entitat, que aplega una setantena de comerciants, troba que el tall al carrer Macià, que forma part de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, els ha provocat “indignació, impotència i malestar”, segons afirma la presidenta de l’entitat, Eva Duch, en un comunicat, que ahir els botiguers van llegir abans del ple. Duch es queixa que mesos enrere el consistori ha canviat de sentit alguns carrers i ha implementat zones blaves i zones verdes d’aparcament, “sense cap mena de consulta als comerços ni a través de la Federació”.

El PSC va preguntar ahir en el ple a l’equip de govern sobre el tall. La regidora de Mobilitat, Anna Fusté (Junts), va explicar que la mesura és una prova pilot i que, per exemple, els dies previs agents de la policia van informar els negocis afectats de la decisió. Fusté va explicar que “una minoria” dels botiguers “no havia vist de bon ull la decisió”.

D’altra banda, el ple d’ahir va tornar a ser presencial, amb una part dels regidors asseguts a les cadires del públic. Feia un any i tres mesos que els 21 edils no feien una sessió plenària a l’ajuntament.

LA FRASE

Trobem que és una falta de respecte prendre una decisió així sense haver-nos-la consultat
Antoni Rodríguez
vicepresident de la Federació unió d’empresaris de salt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia