Societat

societat

El 71è Concurs de Colles Sardanistes es reprèn per la Mercè

El parc de la Ciutadella de Barcelona va ser l’escenari ahir del 71è Concurs de Colles Sardanistes, un dels actes amb més tradició de la Mercè. La cita, que tradicionalment es feia a l’avinguda de la Catedral, va servir per reprendre el Campionat de Catalunya després d’un any i mig d’aturada per la Covid-19. La colla barcelonina Violetes del Bosc va guanyar el primer premi de la categoria gran, que és una rèplica de l’Àliga de la ciutat. En segon lloc va quedar la colla Mare Nostrum, que també és de Barcelona, i Mans Amigues, de Cassà de la Selva, va quedar en tercera posició. En total, van participar en el concurs 26 colles, que van dansar al so de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

David Jané, president de Colles Sardanistes de Barcelona, que és l’entitat que organitza el concurs des del 1950, es va mostrar satisfet de com va anar l’edició d’enguany. A parer seu, “ha estat tot un èxit”, malgrat que va admetre que la part logística d’aquesta edició ha estat força més complicada perquè han hagut de fer un registre previ de tots els familiars que van acompanyar ahir els dansaires, segons l’ACN. Jané va detallar que en el Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes hi han participat set colles de la categoria gran i vuit colles de la de veterans.A més, va remarcar que tot i que aquesta competició no es va fer l’any passat, sí que es va celebrar el Concurs de Colles Sardanistes de la Mercè, que únicament es va cancel·lar pels aiguats del Vallès del 1962. Qui també es va mostrar molt satisfeta de com ha anat el concurs és l’Ester Cibran, cap de la Colla sardanista Mare Nostrum de Barcelona, que enguany ha quedat en segona posició. Ella va recordar que vénen d’un “any complicat” i que en aquesta ocasió s’havien marcat com a objectiu “tornar a sortir”. “Ens estem recuperant d’un any i mig d’aturada i la gent s’està tornant a posar en forma”, va resumir. Pau González, dansaire de la colla Violetes del Bosc, també va destacar el gran esforç que ha suposat tornar a posar en marxa l’engranatge de la seva formació. “Estem contents i l’esforç que hem fet s’ha notat”, va afirmar tot destacant que el més important és que “tota la colla vagi a la una”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA