Societat

Olot recupera la Fira de Sant Lluc, amb novetats

Després del parèntesi de l’any passat, el programa inclou una cinquantena d’activitats i la incorporació de dos espais, de jocs i de tast

Gertrudis oferirà el concert final de la seva gira

Els dies 16 i 17 d’octubre es celebrarà la Fira de Sant Lluc d’Olot , un esdeveniment que l’any passat no va ser possible per culpa de la pandèmia i que ara es presenta amb un programa ampli d’una cinquantena de propostes, algunes de les quals són novetat: un espai de jocs inspirats en els animals de granja (la Fira de Sant Lluc, en els seus orígens, al segle XIV, era només ramadera) que se situarà a la plaça U d’Octubre i un altre de tast d’embotits artesanals, situat al capdamunt del Firal.

L’oferta bastida per DinàmiG amb la col·laboració de l’ Ajuntament i diverses associacions es vertebra en tres àrees temàtiques: ramaderia i gastronomia; mobilitat i vehicles, i la Fira del Dibuix. El Firal petit serà l’escenari de la fira ramadera, amb una trentena de corrals amb vaques, xais, cabres, cavalls i aviram. De raça convidada, aquest cop hi haurà la vaca gascona. També hi trobarem punts de venda de productors derivats, des de formatge fins a ous, passant per embotits. Entre els venedors n’hi haurà del departament francès de l’Arièja (Occitània).

D’altra banda, es podrà visitar en diversos llocs del centre la trobada de puntaires, el mercat extraordinari de roba, una trobada de tractors antics, la fira del vehicle d’ocasió, el mercat d’artesania (amb unes 50 parades), el mercat de creadors del col·lectiu La Iera (amb set participants), el mercat de col·leccionisme i andròmines o la fira del disc. Per als més petits s’han previst el Tastajocs i unes atraccions infantils.

La penya Aoapix oferirà dos balls del Porc i el Xai i el Club Ciclista Olot Infantil, una festa de la bicicleta. Quant a espectacles, s’ha programat un concert de Gertrudis, l’últim de la gira No em dona la gana de la banda vallesana.

LA FRASE

Tornar a celebrar la fira és important com a element de dinamització econòmica
Estanis Vayreda
REGIDOR DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT

La Fira del Dibuix torna a ser presencial

L’únic esdeveniment de Sant Lluc que l’any passat va esquivar les restriccions per la pandèmia va ser la Fira del Dibuix , que es va fer de manera virtual. Tot i que la iniciativa va tenir molt bona resposta, el patronat que la regeix ha decidit tornar al format tradicional de la popular trobada de la plaça Clarà, que arriba a l’edició número 66. “Sempre hem entès la fira com molt més que una venda d’obres; ha estat sempre un espai de relació”, argumenta el seu màxim responsable, Marian Vayreda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona