Societat

“Han fet que es perdi del tot el respecte a la policia”

Sindicats policials acusen els polítics de deslegitimar el seu paper

En llibertat dotze dels detinguts en els botellots

Els fets d’Urquinaona després de la sentència del procés van suposar un enfrontament dur entre manifestants i policia. Amb l’empresonament de Pablo Hasél, la confrontació va fer un pas més, amb els joves anant a buscar directament la policia, i ara, amb els botellots, el desafiament a les forces de l’ordre ha fet un altre pas endavant amb agents de policia fugint corrents, o retrocedint, davant dels atacs indiscriminats.

És evident que hi ha una escalada que des de la policia a peu, representada en els seus sindicats, s’observa amb preocupació. Albert Palacios, del sindicat Usapac, té molt clar que en els últims temps “s’ha perdut el respecte a la policia” i que aquesta realitat porta a una major conflictivitat als carrers i a una més gran pressió als agents.

Aquesta pèrdua de respecte que denuncia Palacios és conseqüència que “des de fa temps els partits polítics ens utilitzen, a nosaltres se’ns ha presentat com els dolents i se’ns ha deslegitimitzat”. I no només parla de la classe política, també apunta als seus comandaments, als quals responsabilitza del fet que no hi hagi una major contundència policial.

Els sindicat demana un nou model policial, un suport sense fissures de l’estament polític i una resposta judicial que no transmeti la idea que “atemptar contra un policia surt gratis, perquè en molts casos en comptes de presó només es multa”.

De moment, pel que fa als incidents del cap de setmana de la Mercè, els jutjats de guàrdia de Barcelona van deixar en llibertat ahir els dotze primers detinguts, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC),

Tots dotze van passar a disposició judicial ahir al matí i van quedar en llibertat provisional, després que la fiscalia no demanés cap mesura cautelar contra ells, encara que tenen l’obligació de presentar-se al jutjat cada vegada que siguin requerits. Als detinguts se’ls atribueixen desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i danys.

De resultes dels incidents de diumenge a la matinada, es van realitzar 52 detencions. Palacios adverteix que entre els violents d’aquests dies hi ha menors del col·lectiu dels mena.

LA FRASE

Des de fa temps els partits polítics ens utilitzen i se’ns presenta com els dolents
Albert Palacios
sindiCat USAPAC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia