Salut

El Procicat ampliarà a 10 els comensals per taula a l’interior de restaurants

L’executiu portarà l’ús del passaport Covid per a l’oci nocturn al TSJC per assegurar-se el seu aval

Plaja assegura que la data de reobertura “no està tancada” però apunta que serà “el més aviat possible”

El Procicat té previst aprovar aquest dimarts una nova relaxació de les mesures anti-Covid a Catalunya, com l’ampliació a 10 del nombre de comensals que poden asseure’s en una taula a l’interior de bars i restaurants, i l’augment al 60% de l’aforament en esdeveniments esportius de més de 10.000 persones. Així ho ha avançat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, qui ha detallat els canvis que està previst que aprovi el Procicat en la seva reunió d’aquesta tarda. Actualment, en la restauració està permesa una capacitat del 100% a l’exterior i 50% a l’interior, amb un màxim de 6 persones per taula a l’interior i 10 a les terrasses, amb 2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior i 1,5 en cas d’exterior i terrasses. Un altre dels canvis que probablement aprovarà el Procicat serà l’aforament de les competicions esportives de més de 10.000 assistents -com el Camp Nou-, que s’ampliarà del 40% al 60%

D’altra banda, Plaja també ha reiterat que el Govern segueix treballant per a posar en marxa el passaport Covid vinculat a la reobertura de l’oci nocturn. Així, la portaveu ha assegurat que “la data de reobertura no està tancada” però ha explicat que serà “el més aviat possible” atenent a les dades epidemiològiques i a que jurídicament estigui tot ben lligat.

En aquest sentit, Plaja ha confirmat que, tot i que després de la sentència del Suprem sobre Galícia e podria fer servir sense problemes, el Govern té previst portar al TSJC l’ús del passaport covid per a entrar als locals d’oci nocturn, ara tancats. D’aquesta manera, ha dit, l’executiu vol blindar jurídicament la mesura i evitar nous sotracs a les decisions del Govern. “És la millor manera de tenir totes les garanties jurídiques, que són complexes”, ha comentat. Segons Plaja, el Govern no contempla de moment cap “altre escenari” que no compti amb l’aval del passaport Covid per part del TSJC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia