Societat

Un jutjat de Barcelona reconeix el dret d’una mare soltera a la suma dels permisos de maternitat i paternitat

La jutgessa fa seus els raonaments que un jutjat del País Bas va emprar l’octubre del 2020 per un cas similar

El jutjat social 29 de Barcelona ha reconegut el dret d’una família monoparental –en aquest cas una mare soltera– a gaudir de la suma dels permisos de maternitat i paternitat.

La sentència fa referència a un cas previ al País Basc de l’octubre del 2020 i la jutgessa fa seus els raonaments emprats llavors. En aquesta sentència anterior es considerava que si es denegava la suma dels permisos, s’estaria produint una “conculcació del dret d’igualtat” del menor en comparació amb aquells de famílies biparentals. Feia referència també als canvis en el model de família dels darrers anys. La sentència del jutjat de Barcelona conclou que la dona té dret a gaudir de les 12 setmanes que haguessin correspost a l’altre progenitor.

En aquest cas, la demandant havia donat a llum la seva filla el 2020 i va sol·licitar poder gaudir de les 12 setmanes addicionals que li haurien correspost a l’altre progenitor. Aquestes, acumulades a les seves 16 setmanes, donarien un permís de 28 setmanes. Si el naixement s’hagués produït el 2021, l’acumulació hauria estat de 32 setmanes.

La jutgessa puntualitza que com que la dona ja hauria d’haver gaudit de les 12 setmanes que haguessin correspost a l’altre progenitor, té dret a gaudir d’aquest permís des de la notificació de la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia