Societat

CRÒNICA

Divendres de glòria

Els divendres són dies bons al restaurant Joan, dins del mercat de Santa Caterina, però ahir més. “Gràcies a Déu”, exclamava la Laura quan se li demanava que valorés la fi de les restriccions. En aquest local s’acosten molt a la situació que tenien abans de la Covid, només els falta aixecar mig ERTO d’una treballadora, i tornar a la sala les taules que ara són fora, com si fos una terrassa dins de l’espai del mercat. “Hi ha gent que encara demana anar fora”, diu la Laura.

Els clients dels restaurants sembla que tenen molt interioritzades les mesures per protegir-se de la Covid. Passa, per exemple, a l’Orio del carrer Ferran, on l’encarregat, en David, explica que la sala que tenen al soterrani no funciona gaire bé. “No hi volen anar per un tema de ventilació”, explica en David.

Al mateix carrer Ferran, uns metres més avall, en direcció a la Rambla, al restaurant Ferran ahir van posar tres taules més. “Fa tres dies que hem tornat i de moment és molt fluix”, reconeixia el Jordi, maître del local, ahir a quarts d’una. Acabat el servei del migdia, a les tres de la tarda, el Ferran només havia tingut una taula amb tres comensals. Aquí tenen bona part de la plantilla encara en ERTO i, pel que sembla, hi continuaran un temps.

On falta personal és al 7 Portes. “Estic buscant sis cambrers amb experiència i quatre per formar-los, i no en trobo”, deia ahir en Toni. En aquest establiment només els falta personal, perquè de feina els en sobra i si ahir no hi havia més taules habilitades era per por de no poder servir-les correctament.

Als restaurants tradicionals no els va malament. Ahir, la Montse Agut de Can Culleretes, mentre s’explicava per aquest diari, va atendre un parell de reserves per avui dissabte, en què el restaurant tindrà una molt bona ocupació. Tot i això, encara no treballen al cent per cent. Els estrangers amb què omplien de nit encara no hi són. Els que encara no van servir ahir els seus clients són els de la popular cerveseria Alt Heidelberg, a la ronda Universitat. Hi ha bones notícies, perquè rere la persiana es treballa posant-ho tot en ordre i per obrir tan aviat com es pugui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia