Urbanisme

Carrers per fi amb noms al barri de Germans Sàbat

S’ha inaugurat la nova denominació de 16 carrers i tres places fins ara sense nom

L’Ajuntament de Girona va inaugurar ahir dissabte la nova denominació de setze carrers i tres places del barri Germans Sàbat i els veïns han rebut els números de porta corresponents als seus carrers. Fins ara aquests punts de la xarxa viària no tenien nom propi i estaven agrupats en la nomenclatura de Grup Germans Sàbat. Ara, però, s’ha decidit atorgar una denominació per a cada via arran d’una reivindicació veïnal i pels avantatges que suposa en l’ús de serveis com les urgències o la missatgeria. En l’acte d’inauguració –al qual van assistir l’alcaldessa, Marta Madrenas, i el president de l’Associació de Veïns de Germans Sàbat, Jorge Rosales– es va projectar el documental Germans Sàbat. Sota la pell dels camins, dirigit per Jordi Manyà, que mostra la història al darrere de cada un dels noms proposats per als carrers. El film va a càrrec de l’associació ConArte Internacional i compta amb la participació de diversos veïns i veïnes del barri i el suport del projecte Arts i Barris del consistori.

L’elecció de noms s’ha fet a partir d’un procés participatiu de recuperació de la memòria històrica del barri, liderat per l’associació de veïns. Entre els noms escollits, i aprovats per la comissió del nomenclàtor de Girona, hi ha la plaça de la Verge del Pi i la plaça del Capellà. Altres noms són els de carrer de Maria Prat i Colom, de Margarita Díaz Gimbernat, de les Botigueres, dels Perruquers, del Mig, del Camp de Futbol, de les Dones, i de l’Autopista, del Pi, Petit, dels Mestres, del Dotze d’Agost, de les Monges Vedruna, de la Mutualitat, del Pou, i la pujada de la Font de Germans Sàbat. També s’ha perllongat la plaça dels Germans Sàbat, que ara engloba més habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona