Salut

Gimnasos i pavellons a plena ocupació i oci nocturn fins al 80%

El Procicat aprova avui una nova relaxació de les normes anti-Covid

Suau reculada de les dades, que no preocupa

Els gimnasos i els recintes esportius tancats podran tornar a obrir al 100% a partir de divendres. Serà un sector més que recuperarà l’aforament previ a la pandèmia, mentre que les discoteques i els locals d’oci nocturn s’hi acosten una mica més i passaran del 70 al 80% de la màxima capacitat. El Procicat té previst aprovar avui aquesta nova relaxació de la normativa anti-Covid aprofitant que la pandèmia continua sota control.

La Generalitat va anunciar aquests canvis ahir i va posar especial èmfasi en la necessitat que els usuaris dels gimnasos, que podran tornar a funcionar a ple rendiment, respectin l’obligació de dur la mascareta posada en tot moment, fins i tot quan s’entrenin. Segons la portaveu del govern, s’ha detectat una tendència a no seguir aquesta norma i també informacions falses que ho avalarien circulant per les xarxes socials. Patrícia Plaja va demanar prudència en la desescalada i va advertir que, sense que hagin passat dues setmanes de la reobertura, encara no és el moment d’autoritzar l’aforament complet en l’oci nocturn. “Seguim avançant, però.”

Ahir va pujar molt lleugerament la velocitat de transmissió (0,95) i la incidència acumulada a set dies (21 casos per cada 100.000 persones) i això ha fet pujar també una mica el risc de rebrot. En tot cas, es tracta d’un increment molt lleu que ja entrava dins les previsions dels assessors de Salut i que, per tant, no resulta especialment alarmant. Els experts en modelatge avisen que les pròximes setmanes seran clau per determinar si la quota de vacunació i l’ús de la mascareta podran esmorteir l’increment de casos que s’associa a qualsevol reobertura en pandèmia.

Denuncien un diagnòstic homofòbic al CAP de Vic

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha demanat explicacions al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, arran del diagnòstic “absolutament estigmatitzant” que en el marc d’una visita rutinària al servei de ginecologia del CAP de Vic es va fer a l’exjugadora d’hoquei patins Teresa Bernadas: “Conducta homosexual d’alt risc.” Segons va denunciar ella mateixa, aquesta era una de les possibilitats predeterminades que oferia el sistema informàtic de l’Institut Català de la Salut, suposadament d’acord amb una llista internacional de codificacions de malalties. L’ICS ja va demanar perdó a l’exportera del Club Patí Voltregà i de la selecció estatal i s’ha compromès a revisar el funcionament de l’aplicació mèdica “per valorar si cal introduir-hi modificacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla