Societat

Les residències demanen un passaport Covid

La patronal vol que sigui obligatori per a les famílies i els treballadors

Reclama a Salut que s’implanti el certificat

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha reclamat a la Generalitat que estableixi un passaport de la Covid digital per al sector d’atenció a la gent gran. El certificat hauria de ser obligatori per als treballadors que estan en contacte amb els residents i per als familiars que van als centres a visitar-los. Una petició que els mateixos familiars, a través de la coordinadora de residències 5+1, havien exposat davant el temor que el virus entrés als centres residencials quan al setembre es van recuperar les visites presencials.

La patronal defensa que el certificat digital és la millor eina per protegir “encara més” un dels col·lectius més vulnerables durant la pandèmia, que va ser dels primers a vacunar i a qui s’ha posat una tercera dosi, per prevenció i evitar que torni a propagar-se el virus dins els centres residencials com va passar en la cinquena onada, tot i tenir els residents vacunats. Ara per ara, segons les dades que facilita Drets Socials, hi ha un total de set positius de Covid (menys del 0,1% del total) a les residències.

La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, ha afirmat que es parla molt del respecte a la decisió de no vacunar-se, però es qüestiona on és el respecte o el dret que té un familiar que està en una residència que l’atengui una persona vacunada. Pascual considera que “qui no es vol vacunar ja no ho farà” i que és prioritària “la protecció total de la gent gran i més vulnerable ara que les residències i centres de dia, utilitzats per unes 63.000 persones dependents a Catalunya, tornen a recuperar la normalitat i la interacció amb persones de l’entorn. Segons les dades de Salut, hi ha un 6% dels professionals dels geriàtrics que no s’han vacunat i fins al 26,5% entre persones de més de 12 anys a l’entorn comunitari.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, rebutjava fa uns dies l’obligatorietat de la vacuna entre els treballadors, com han fet altres països, i recordava que en tot cas seria una competència del govern estatal.

LA FRASE

Com garantim plena seguretat si hi ha familiars no vacunats que accedeixen a un centre residencial?
Cinta Pascual
presidenta d’acra

Validat el decret per informar dels vacunats a les escoles

ERC, Junts, PSC, En Comú Podem (ECP) i PP van validar ahir al Parlament el decret llei que autoritza el Departament de Salut a donar informació sobre vacunats de Covid-19 a les escoles. El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, va explicar que modificava un decret anterior del novembre que ja preveia donar informació als centres sobre el resultat de proves diagnòstiques, però que ara també s’incloïa l’estat de vacunació tant d’alumnes com de personal del centre, ja sigui de professors com altres membres dels serveis interns i externs. El decret incorpora el “deure de secret i confidencialitat” de la informació, i González-Cambray va defensar que permetrà garantir la màxima presencialitat dels alumnes, facilitar als professionals dels centres l’aplicació dels protocols sanitaris i que les escoles “es puguin mantenir obertes i segures”. Els alumnes vacunats, seguint el protocol que està vigent, podran continuar anant a classe malgrat haver estat en contacte estret si tenen una pauta completa de vacunació, mentre que els no inoculats hauran de guardar quarantena a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona