Societat

Llorenç Penedès Carrer major. Altres actuacions

Amb la mel a la boca

Els nens del Vendrell fracassen amb la torre de vuit, un castell que fa 35 anys que no assoleixen, i la Joves de Tarragona firma la millor actuació a la tradicional diada de Llorenç del Penedès

Els Nens volen tornar. Feia 35 anys que els Nens del Vendrell no intentaven la torre de 8. Els Nens són als castells el que el mític Honved dels anys cinquanta al futbol, per posar-ne un exemple. Ja saben, aquell equip de Puskas, Czibor, Kocsis... que va meravellar l'Europa de la postguerra però del qual ja no se n'ha sentit cantar mai més ni gall ni gallina. Els Nens van rivalitzar per la supremacia del món casteller fins a la meitat dels setanta, quan una greu crisi interna els va deixar sense esma. Des d'aleshores, han ocupat un lloc marginal fins que ahir es van tornar a veure capaços de fer-ne una de la qual se n'hauria de parlar.

L'escenari escollit va ser Llorenç del Penedès, una plaça de les tradicionals, al costat de casa seva. La cosa, però, no va sortir bé del tot, ja que l'intent de torre de 8 que els Nens es van reservar fins a l'última ronda es va haver de desmuntar. Abans, però, els vendrellencs havien descarregat un 5 de 7 en què van poder treure els nervis que duien a dins i, posteriorment, s'havien cruspit el seu segon 4 de 8 de l'any, un castell molt celebrat que, de passada, els col·loca en una posició favorable per classificar-se per al Concurs de Tarragona. Moments abans de muntar el folre de la torre, l'historiador vendrellenc Pere Ferrando feia la reflexió següent: “Com que sempre que hem volgut anar pel 3 de 8 no ens n'hem sortit, enguany hem volgut saltar-nos el tres i anar directament per la torre, un castell que ens va donar el Concurs del 1970 i que per als vendrellencs té un significat molt especial”. Si l'enxaneta no s'hagués fet enrere, els Nens possiblement haurien pogut carregar la torre de 8, que molt difícilment hauria suportat la baixada. La colla va acabar amb la torre de 7 i el seu cap, Jordi Moreno, ja pensa a repetir l'atac.

La millor actuació de la diada de Llorenç del Penedès la va firmar la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la colla de moda, que va presentar un 2 de 8 executat amb molta tranquil·litat i que no va passar cap moment d'angúnia, a més d'un 3 de 8 i d'un 4 de 8, que no van ser cap filigrana, val a dir-ho també.

Al seu costat, la Colla Joves Xiquets de Valls va rendir a un nivell de mínims, excusable fins a cert punt ja que, a les baixes ja conegudes de diversos components del tronc, s'hi va haver d'afegi la baixa d'última hora d'un altre puntal, Pere Rico, que deixa la colla encara més justeta per afrontar el que li ve a sobre.


La

jornada


Dimecres, 4 d'agost


Dijous, 5 d'agost


Divendres, 6 d'agost


Dissabte, 7 d'agost


Diumenge, 8 d'agost

Joves Xiquets de Tarragona:

3/8, 2/8f, 4/8, P/5

Joves Xiquets de Valls:

l3/8, 4/8, 2/7, P/5

Nens del Vendrell

5/7, 4/8, id2/8f, 2/7, P/5


15 d'agost


la bisbal del penedès


13:00 c/Dtr ferran


Joves de Valls
Castellers Vilafranca

Recomanem

Valls

Vella dels Xiquets de Valls:

3/9f, 4/8a, 2/8f, P/6(c)

Joves Xiquets de Valls:

5/8, 3/8, 4/8, P/5

Vilanova i la Geltrú

Bordegassos de Vilanova:

3/7, 4/7, P/4s

Vilafranca s'enfila a Polònia

Els Castellers de Vilafranca han estat la colla escollida per representar el món casteller en el 23è Aplec Internacional de la Sardana que s'ha celebrat aquests dies a Cracòvia. Els verds divendres van anar a la capital polonesa on van actuar dissabte, en una aparició en què van descarregar la torre de 8, a més del 3 de 8 i del 4 de 8. Ahir diumenge van repetir i van firmar la millor actuació del cap de setmana, amb el 4 de 8 amb l'agulla, una altra torre de 8, a més del 3 de 8 i el pilar de 6, entre altres construccions que van fer les delícies del públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.