Societat

L’Espai Corberó, escenari de la 28a edició del 080 Fashion

Entre les firmes que a partir d’avui es poden veure a la passarel·la de la moda catalana hi ha Custo Barcelona, Txell Miras i Guillermina Baeza

Per tercer cop, es fa en format únicament digital

Avui comença la 28a edició del certamen Barcelona 080 Fashion que impulsa la moda que es fa a Catalunya i els creadors catalans i que, per tercera vegada i per culpa de la pandèmia, torna a ser en format digital. Les gravacions de les desfilades, els show films, dels 22 dissenyadors i marques que hi participen s’han gravat a l’Espai Corberó d’Esplugues de Llobregat, un conjunt arquitectònic de l’escultor Xavier Corberó, únic i força desconegut. Es podran seguir a través del canal d’internet 080 TV.

“Aprofitem que l’edició encara és digital per promocionar espais i patrimoni de casa nostra, com en la darrera edició, en què vam fer les gravacions a la Pedrera”, explica Marta Coca, directora del certamen.

El format digital permet “arribar a públic a què en format presencial no arribaria”. “Estem millorant el posicionament, i els indicadors ens diuen que al món es parla de la plataforma 080”, afirma Coca, que recorda que les desfilades arriben a revistes de moda internacionals de molt nivell a què abans era difícil accedir i han estat molt ben rebudes en països com ara Mèxic, Japó, Portugal, el Regne Unit, Itàlia i l’Estat francès.

Marta Coca assegura que “les 22 propostes que es podran veure aquesta edició són un fidel reflex del sector creatiu i productiu de casa nostra” (amb convidats de fora, naturalment). Hi destaquen firmes consolidades com ara Custo Dalmau, Guillermina Baeza, Lebor Gabala i Txell Miras (que, per primer cop, presenta peces d’home), al costat de noms emergents com ara Eñaut, LR3 Louis Rubi, Antonio Marcial, Alvaro Calafat, Paola Molet i Paloma Wool.

El 080, que impulsa la Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), es reitera com una plataforma oberta i multidisciplinària, amb vocació internacional i compromís amb la sostenibilitat, en què es fan visibles creativitat, disseny i innovació. Seguint el camí de les darreres edicions, manté el lema Undress your mind i posa l’accent en la diversitat en el seu sentit més ampli. Al marge dels show films, la 080 incorpora la secció Behind the Scenes, en què el públic podrà accedir a continguts de moda i espais inèdits d’aquesta edició, com ara el càsting, entre bastidors i el com-s’ha-fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia