Societat

societat

Salut estudia implantar el carnet Covid a restaurants i gimnasos

El Departament de Salut estudia la conveniència d’implantar en les pròximes setmanes, en funció de l’evolució dels casos de la Covid-19 i després de la detecció de cinc pacients amb la variant delta plus, l’anomenat certificat Covid per a l’entrada en restaurants, espais culturals i gimnasos.

Magda Campins, presidenta del comitè científic assessor del Departament de Salut, va explicar ahir en una entrevista amb el canal 3/24 que aquesta setmana i la que ve “seran decisives” per determinar la implantació de noves mesures de contenció del coronavirus, especialment si puja el nombre d’ingressats als hospitals. Campins va indicar que l’extensió de l’ús del certificat Covid a d’altres activitats “possiblement és el pròxim pas” per frenar la pandèmia enfront d’altres restriccions més importants, com ara la reducció horària als establiments i més limitacions d’aforament, opcions que en aquests moments “no estan damunt de la taula”.

A més, avui Catalunya inicia la campanya d’inoculació de la vacuna de la grip i d’una tercera dosi de la Covid-19 als majors de 70 anys, casos en què prevaldrà –va detallar– l’ús de vacunes d’ARN missatger. L’aparició d’aquesta variant —va indicar— coincideix aquest mes amb l’aparició dels coronavirus que, tradicionalment, es donen a l’octubre, a les portes que al novembre apareguin ja els primers casos de la grip estacional, per la qual cosa va aventurar que possiblement aquest any la Covid-19 conviurà amb la resta dels coronavirus i rinovirus que es donin en aquesta època de l’any. Campins va demanar, en conseqüència, que se segueixi utilitzant la mascareta en espais tancats i que es redueixi en la mesura del possible la interacció en interiors.Respecte a l’ús de la mascareta a les escoles, va expressar que el seu benefici ja es va demostrar el curs passat, amb el baix nombre de centres que van haver de tancar per la pandèmia. Va precisar, no obstant això, que, si bé el seu ús és indicat a les aules, podria plantejar-se que es deixés d’utilitzar al pati, a l’aire lliure, una eventualitat que es plantejarà en les pròximes setmanes, una vegada s’acabi l’informe que elabora el seu comitè assessor.Campins va detallar que, de moment, entre les persones ingressades a l’hospital per la Covid-19 són més nombroses les que no estan vacunades que les inoculades, però que l’alt índex de dosis injectades podria fer canviar aquest paradigma a mitjà termini. Aquesta especialista en salut pública va subratllar que la dispensació d’una tercera dosi a persones immunodeprimides o majors de 70 anys no és per reforç, “és perquè la necessiten”, ja que els estudis demostren que l’eficàcia de l’immunogen injectat baixa amb el pas del temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia