Administracions

Detecten el retorn de la vida piscícola a la riera de Figueres

L’ampliació de la depuradora de Figueres completada ara fa uns dos anys i mig ha fet possible la millora de la qualitat de l’aigua i el retorn de la vida piscícola a la riera de Figueres, inexistent abans. Segons va notificar ahir l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), s’hi detecten espècies autòctones de peixos com ara la bagra o el barb roig; també algunes espècies exòtiques ja presents a la conca del riu la Muga com ara l’alburn, la madrilleta vera i el gobis. La inversió va ser de 5 milions d’euros i els treballs es van concentrar, principalment, en la construcció d’un nou reactor i d’un decantador secundari per garantir la reducció de nitrogen. La planta, fins aquell moment, tenia una capacitat de tractament insuficient de les aigües residuals. Això provocava que la riera de Figueres presentés un estat ecològic deficient, amb nivells d’amoni, fosfats i matèria orgànica (TOC) per damunt dels llindars de qualitat establerts al medi i amb valors deficients dels indicadors biològics.

La millora també es nota a la Muga. L’evolució dels paràmetres que fan més evident la millora són l’amoni i la matèria orgànica (TOC) i, en menor intensitat, els fosfats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia