Infraestructures i serveis

Vistiplau a les obres del centre de tractament de residus de l’Alt Empordà

El Consell Comarcal aprova portar a licitació els treballs de la segona fase de construcció

Inclou l’edifici de control, un magatzem i una passarel·la mecànica

El ple del Consell Comarcal ha aprovat finalment portar a licitació la segona fase del centre de tractament de residus (CTR) de Pedret i Marzà, unes obres de 4,4 milions d’euros en què es construirà un edifici de control, un magatzem i una passarel·la metàl·lica al centre de tractament de residus.

Els treballs es portaran a concurs amb dos lots separats que tindran també un finançament separat. D’una banda, els treballs corresponents estrictament a la segona fase del centre de tractament de residus, la construcció d’un edifici de control i magatzem, costaran 4.426.975 euros, una xifra que es finançarà amb una partida de 2.884.100 euros del pressupost de l’any 2022, i es preveu un termini d’execució de 18 mesos. Pel que fa al segon lot, que correspon a la construcció d’una passarel·la metàl·lica al centre de tractament de residus, el cost serà de 100.823 euros i el termini d’execució, de 30 dies. Es finançarà íntegrament amb el pressupost de l’any 2022. En aquest lot també hi ha una partida d’1.442.051 euros en el pressupost del 2023, per a maquinària destinada al centre de voluminosos.

Les obres es paguen íntegrament gràcies a la subvenció de 4,6 milions d’euros concedida per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i aprovada pel seu consell de direcció el març passat.

La construcció de la segona fase del CTR s’ha anat endarrerint des del 2017, quan es va aprovar el projecte que preveu la deixalleria comarcal, la planta de desballestament de voluminosos i el centre administratiu i de comandament. La deixalleria comarcal serà una instal·lació que hauria de donar cobertura a usuaris particulars però també a empreses que no poden portar determinats residus a centres allunyats de l’Empordà. L’actual centre de tractament de residus va entrar en funcionament el juliol de l’any 2017.

Amb l’entrada en funcionament de la primera fase es van poder reduir un 40-50% les tones de rebuig que entraven al dipòsit controlat i allargar-ne els anys de vida útil. Aquesta és una instal·lació estratègica per a la comarca, que permet tractar la fracció resta –la que no es recull de manera selectiva, i que abans anava directament al dipòsit controlat– i la fracció orgànica (FORM), un cop sigui implantada a tota la comarca la recollida selectiva.

LA XIFRA

4,4
milions d’euros
és el cost total de la segona fase del CTR de l’Alt Empordà, situat a Pedret i Marzà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia