Infraestructures i serveis

Adif licita les obres per connectar la plataforma multimodal de La Llagosta al Corredor del Mediterrani per 66 milions

L’objectiu és transformar la terminal en un dels principals “nodes estratègics” de l’Estat en transport de mercaderies

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat la licitació de les obres de construcció per connectar el Corredor del Mediterrani a la plataforma multimodal de La Llagosta (Vallès Oriental).

El contracte comprèn les operacions en plataforma, via i electrificació i s’ha licitat amb un pressupost de 66,3 milions d’euros i un termini d’execució de 26 mesos. L’objectiu és transformar la terminal de La Llagosta en un dels principals nodes estratègics a l’Estat en el trànsit de mercaderies internacionals.

Així mateix, amb aquest projecte, Adif pretén donar un nou impuls a la configuració del Corredor Mediterrani, ja que la instal·lació de La Llagosta es podrà connectar en ample internacional a la Línia d’Alta Velocitat Madrid – Barcelona – Figueres.

Entre les principals actuacions a realitzar hi ha la remodelació de la terminal ferroviària de La Llagosta mitjançant el llevant de la instal·lació tècnica, entre altres. La instal·lació logística estarà formada per quatre vies per a la càrrega i descàrrega d’Unitats de Transport Intermodal (UTI) i una altra via per a la càrrega i descàrrega de mercaderies en general.

Una altra de les operacions comprendrà la remodelació dels accessos a la terminal mitjançant la connexió en ample estàndard amb el Corredor Mediterrani des del viaducte de la Línia d’Alta Velocitat, l’adaptació a l’ample mixt entre la plataforma de La Llagosta i la línia El Papiol – Mollet des de la Bifurcació Mollet i la connexió sud amb la xarxa de Rodalies.

Per permetre l’explotació de la terminal, es construiran diverses lloses de transferència i emmagatzematge d’UTI amb una extensió aproximada de 12 hectàrees, així com l’execució d’altres instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia