Infraestructures i serveis

Nou finançament per a la gossera de l’Alt Empordà

El Consell Comarcal estableix un nou repartiment institucional, retocat ara per la concessió d’una subvenció del Puosc

La financen el Consell, l’Ajuntament de Figueres, la Diputació i la Generalitat

La construcció del centre de protecció i adopció d’animals a l’Alt Empordà es torna a desencallar després que hagués quedat en via morta quan la Diputació i l’Ajuntament de Figueres van desistir d’aportar el finançament que havien pactat en un conveni signat l’any 2018 en no haver-se iniciat els treballs en el termini previst.

Ara, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà sap que rebrà una subvenció de 196.343 euros procedent del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat que permetrà rebaixar el cost de diverses parts. Per això precisament s’ha acordat un repartiment diferent del finançament que aquesta setmana el ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va validar.

El cost total dels treballs és de 830.325 euros, dels quals 183.981 els aportarà el Consell Comarcal, una partida que ja preveia el pressupost d’aquest any 2021. L’Ajuntament de Figueres hi aportarà ara 200.000 euros en dues anualitats, una prevista en el pressupost del 2022 i l’altra, en el del 2023. En el cas de la Diputació de Girona, l’aportació serà de 250.000 euros, una xifra la meitat de la qual arribarà en una partida d’aquest mateix any i una altra, l’any vinent. La Generalitat (Puosc) aporta 196.343 euros. Aquest és un cost pressupostat que, un cop posat a licitació i executades les obres, pot variar.

En el projecte, les instal·lacions del centre d’acollida d’animals estan pensades per facilitar la feina de manteniment i benestar dels animals, amb una capacitat aproximada de 300 gossos i 40 gats. Les dimensions de les gàbies estan calculades a partir d’un estudi de benestar animal.

El centre tindrà diferents serveis, entre els quals hi haurà el registre d’animals de companyia de la comarca i la tramitació de llicències de gossos perillosos, la recollida d’animals abandonats i el control de colònies de gats de carrer, l’atenció diària dels animals recollits, l’alimentació, la higiene i el programa de sociabilització (espais interiors comuns i passejos amb personal o voluntaris) i l’adopció d’animals que hagin estat abandonats.

L’esperit del centre

L’esperit del projecte és que el servei treballi en accions de sensibilització (campanyes i visites d’escolars), trobades comarcals de sociabilització d’animals adoptats i animals residents i col·laboracions amb les entitats protectores de la comarca.

El centre de protecció i adopció d’animals a l’Alt Empordà intentarà reduir les entrades d’animals abandonats a través de la generalització del cens, la identificació amb microxip i la conscienciació dels propietaris.

Segons es preveu en el projecte, cal que el centre incentivi l’augment de les sortides d’animals del centre d’acollida amb el foment d’adopcions i el retorn dels animals perduts als propietaris, i garantir el benestar dels animals i les seves condicions de confort durant l’estada al centre aplicant criteris professionals i etològics.

LA XIFRA

830.325
euros
és el cost total que es calcula que tindrà el projecte de la gossera comarcal de l’Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia