Societat

Presó per a tres dels quatre policies de Llinars

Al quart agent, en llibertat amb càrrecs, no se’l vincula amb la xarxa de tràfic de marihuana però se li atribueix un robatori amb força

El jutge ha enviat a presó sis persones més del total de 15 detinguts

El jutge ha enviat a presó a tres dels quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès (Barcelona) detinguts dimarts passat per la seva suposada vinculació amb una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana i al blanqueig de capitals.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d’instrucció número 4 de Granollers, que fins a ahir a la nit va interrogar als 15 detinguts en l’operació contra aquesta xarxa, entre ells els quatre agents, ha acordat la presó preventiva i sense fiança per a nou dels arrestats.

Entre els nou detinguts que han ingressat a la presó per ordre judicial es troben tres dels policies locals de Llinars, segons el TSJC, que ha precisat que la causa està oberta pels delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, prevaricació administrativa, robatori amb força, blanqueig de capitals, falsedat documental, suborn, tortura, detenció il·legal i revelació de secrets, entre altres.

Als sis detinguts que han quedat en llibertat, el jutge els ha imposat diferents mesures cautelars, des d’acudir periòdicament al jutjat fins a la retirada del passaport i la prohibició de sortir del país.

En el dispositiu dut a terme contra l’organització, els Mossos d’Esquadra van detenir a un total de 15 persones, entre elles els quatre agents de la Policia Local de Llinars, i van efectuar 32 registres, en els quals es van intervenir més de 100.000 euros en efectiu, marihuana i diverses armes de foc.

Els Mossos, que van desplegar a més de 400 agents en l’operació del passat dimarts, consideren que un dels policies de Llinars detinguts dirigia una xarxa que proporcionava locals i seguretat a canvi de diners, mentre que els altres detinguts feien labors de jardineria i manteniment dels locals.

Entre els policies detinguts es troba un caporal que va ser tirotejat el 12 de desembre de 2019 quan parlava amb un suposat confident, que va morir en aquest atac, l’autor del qual no ha pogut ser identificat de moment.

El suposat confident va aconseguir agarrar per la mà a l’agressor per tractar d’impedir que continués disparant, però finalment una de les bales va impactar en l’armilla antibales del caporal.

Dies després, ja en el 2020, els Mossos van iniciar una investigació que ha permès desarticular aquesta xarxa dedicada suposadament al tràfic de marihuana i que va aconseguir captar a agents de la policia local de Llinars.

Acusació popular

L’Ajuntament de Llinars del Vallès ha decidit personar-se com a acusació popular en el cas de narcotràfic que implica tres agents de la Policia Local, segons ha pogut saber l’ACN. En l’operatiu policial que va servir per desarticular la xarxa, els Mossos d’Esquadra van detenir quatre policies, però després de prestar declaració davant el jutge un d’ells ha quedat en llibertat amb càrrecs per un robatori amb força i no estaria implicat en la trama. Tot i això, tots quatre agents queden apartats del servei i l’Ajuntament inicia ja els tràmits per incorporar nous agents a la plantilla. La Junta de Govern del pròxim dimarts aprovarà el procés d’oposició i l’alcalde, Martí Pujol, confia poder completar la plantilla en el termini d’un mes.

D’altra banda, els grups de l’oposició (PSC, Cs i MALL) han forçat la celebració d’un ple extraordinari per analitzar la situació en la que queda ara el cos policial. El govern municipal ha expressat ja la seva voluntat de convocar-lo en les pròximes setmanes, tot i que encara no s’ha tancat una data.

L’oposició critica “l’escassa informació” facilitada sobre el cas per part del govern municipal i lamenta la “preocupant imatge” que s’està donant del municipi en els darrers temps. Segons la proposta d’ordre del dia, el ple donarà compte dels protocols establerts a l’Ajuntament i a la Policia Local per combatre la corrupció.

Els grups municipals també hauran de decidir sobre la convocatòria d’una Junta Local de Seguretat amb participació de l’oposició, la creació d’una Comissió Informativa de Seguretat i l’elaboració d’una declaració de suport al cos de la Policia Local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA