Societat

societat

Ruiz de la Prada ja és la baronessa de Santa Pau

Amb la publicació de l'ordre al BOE, ahir es va ratificar la sentència del Suprem sobre qui havia d'heretar el títol

La dissenyadora i empresària madrilenya Agatha Ruiz de la Prada y de Sentmenat ja pot ostentar el títol de baronessa de Santa Pau. El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar ahir l'ordre corresponent, i corrobora d'aquesta manera la sentència del Tribunal Suprem del 2008 que declarava la companya sentimental del director del diari El Mundo hereva legítima del títol nobiliari que li disputava el seu tiet, Santiago de Sentmenat. Ruiz de la Prada també s'ha convertit en marquesa de Castelldosrius, un títol que, en dur incorporada la condició de Gran d'Espanya, fa que la beneficiària ingressi en el grup més selecte de la noblesa de l'Estat espanyol.

Agatha Ruiz de la Prada és la 28a baronessa o baró de Santa Pau. El seu antecessor va ser Carles de Sentmenat, mort el 2004. Les seves estades a la vila garrotxina van ser molt escasses i l'última es remunta a més de dues dècades enrere.

A l'anterior mandat, l'Ajuntament va convidar Ruiz de la Prada a visitar el poble, tot i que encara no se sabia si seria ella l'hereva. L'aleshores aspirant al títol no va respondre.

El castell, tema a part

El testimoni més notable del poder del baró de Santa Pau és el castell. Però l'època en què el noble exercia una influència directa queda molt lluny, ja que des del segle XVIII la propietat del recinte fortificat ja no és dels barons. El castell –declarat bé cultural d'interès nacional– està en molt mal estat. L'Ajuntament fa anys que en negocia amb els propietaris la cessió. Posteriorment, el rehabilitaria per convertir-lo en un atractiu turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar l’increment de furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona