Societat

Planas adverteix que hi haurà sancions si s’incompleix la nova Llei de la Cadena Alimentària

El ministre destaca que els preus de venda no podran estar per sota dels costos i que prohibeix la venta a pèrdues

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luís Planas, ha advertit que s’aplicaran sancions per incomplir la Llei de la Cadena Alimentària, la modificació de la qual s’aprovarà definitivament dijous vinent al Congrés. Des de Lleida, Planas ha destacat el “pas endavant” que suposa a l’hora de garantir uns “preus dignes” als productors i ha dit que serà una llei “d’obligat compliment” per part dels diferents agents que intervenen en la cadena. Així, ha remarcat que estableix que “els preus de venda no puguin estar per sota dels costos de producció” i prohibeix “expressament” la venda a pèrdues. A la vegada, el ministre ha posat de relleu que introdueix la novetat que “tota transacció i tot contracte hauran de ser per escrit”.

Planas ha convocat dilluns una taula amb organitzacions professionals agràries, cooperatives, indústria i distribució per exposar-los la nova Llei de la Cadena Alimentària, que es modifica per segon cop aquesta legislatura i que s’aprovarà dijous vinent al Congrés. “El fet que els preus de venda no puguin estar per sota dels costos de producció i que es prohibeixi expressament la venda a pèrdues constitueix segurament la reforma agroalimentària més avançada de la UE, conjuntament amb França”, ha destacat. A més, “també dona resposta a la situació que està vivint el sector agroalimentari per l’increment de costos de producció”, ha dit el ministre d’Agricultura.

En cada contracte de venda hi ha una especificació de costos per part del productor que té en compte les referències dels propis costos de producció, a banda de la referència de preus dels observatoris estatals i de les comunitats proporcionen en relació amb els sectors, segons ha explicat Planas. “No hi ha una fixació de preus, perquè està prohibida en una economia de mercat, per la Constitució i pels tractats de la UE, però si que hi ha un element de referència sobre els costos que és determinant per als preus i per al rendiment dels agricultors i ramaders”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona