Salut

Aval judicial al carnet Covid per a restaurants i gimnasos

A partir d’avui s’estén també l’ús del certificat, vigent a l’oci nocturn i espais de ball, a les residències d’avis

El govern ha optat per afinar el control en l’accés per evitar adoptar restriccions més dures

A banda de l’oci nocturn i altres espais on es pugui ballar, el passaport Covid és també obligatori des d’aquesta matinada en bars, restaurants, gimnasos i residències d’avis. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar ahir la mesura sol·licitada pel govern català dimarts per intentar contenir l’expansió del virus sense haver d’adoptar restriccions més dràstiques o fins i tot el tancament d’activitats.

La mesura serà vigent durant dues setmanes i el mateix tribunal va advertir al govern en la seva interlocutòria que en cas que la vulgui allargar més temps ho haurà de justificar millor. Com passa ara amb l’oci nocturn, per poder entrar en aquests espais n’hi haurà prou descarregant-se al mòbil el certificat, que es pot obtenir a través de l’aplicació La Meva Salut i que acredita tenir la pauta completa de vacunació, haver passat la Covid o disposar d’una prova negativa.

El passaport no serà obligatori en exteriors i terrasses i de moment la Generalitat, esperant a veure com evoluciona la pandèmia, tampoc ho exigirà en teatres, cinemes o centres comercials, tot i que el mateix TSJC ja ha avalat també aquesta possibilitat quan a l’interior hi hagi bars o restaurants.

Ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va insistir que des de Salut s’ha “demanat el grau just de sol·licitud per poder utilitzar aquest certificat digital”. El govern confia que l’expansió de l’ús del certificat Covid aconsegueixi frenar aquesta sisena onada. La decisió del tribunal va arribar el dia en què a Catalunya es van registrar 7 morts més i en què el nombre de pacients ingressats en centres hospitalaris pujava a 569, quatre més que el dia anterior.

Fa dies que s’ha tornat a superar la barrera del centenar d’ingressats a les UCI i ahir hi havia 128 persones en estat crític a causa del coronavirus. La incidència acumulada a 14 dies és de 170 persones per 100.000 habitants i el percentatge de positivitat de les proves torna a superar el límit del 5% que marca l’OMS. Però hi ha un indicador que preocupa especialment a les autoritats sanitàries, i és que les consultes relacionades amb la Covid han crescut un 35% l’última setmana a l’atenció primària, que ha registrat un repunt en l’atenció d’unes 9.000 persones al dia.

LA XIFRA

35
per cent
s’han incrementat les consultes per coronavirus durant l’última setmana a l’atenció primària.

LA FRASE

Hem demanat el grau just de sol·licitud per poder utilitzar aquest certificat digital
Josep Maria Argimon
conseller de salut de la generalitat de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia