Salut

Les residències oferiran tests d’antígens a les persones que no tinguin certificat Covid

A partir d’aquest divendres el document és necessari per accedir a l’interior dels centres

També podran acceptar un test fet a la farmàcia les últimes 48 hores

Les residències oferiran fer-se un test d’antígens a les persones que vulguin entrar-hi i no tinguin el certificat Covid.

És una de les novetats de l’actualització dels protocols per prevenir l’expansió de la pandèmia en aquests equipaments. I és que des d’aquesta mitjanit serà obligatori presentar el certificat europeu per accedir a aquests centres.

El nou procediment estableix que el certificat es demanarà a l’entrada del centre residencial, es validarà amb un document d’identitat i es permetrà l’entrada seguint totes les mesures de protecció individual recomanades.

El certificat es pot obtenir a través de l’aplicació i el web de La Meva Salut, que durant tot el dia han experimentat col·lapses per l’augment de peticions.

Sobre el test d’antígens, el protocol determina que s’acompanyarà el visitant a un espai específic per fer la prova en mostra nasal, tal com es va fer durant els mesos de juliol i agost. Els centres residencials podran acceptar igualment un test fet a la farmàcia durant les 48 hores anteriors.

Salut justifica que totes aquestes mesures busquen la identificació de persones no vacunades que puguin estar infectades pel virus, per evitar que entri a l’entorn residencial. Al mateix temps, adverteix que cap d’aquestes mesures “substitueix ni permet relaxar” les de protecció individual que s’han de mantenir durant la visita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia