Salut

Bèlgica confirma el primer cas a Europa de la nova variant de Covid-19 procedent del sud de l’Àfrica

Es tracta d’una dona no vacunada que va viatjar a Egipte i que va desenvolupar símptomes onze dies després del vol

Bèlgica ha confirmat aquest divendres el primer cas a Europa de la nova variant de coronavirus B.1.1.529, vinculada amb el sud de l’Àfrica i que la Comissió Europea (CE) ha qualificat de “preocupant” per la seva capacitat de mutació.

Es tracta d’una dona no vacunada que va viatjar a Egipte des de Bèlgica fent escala a Turquia i que va començar a desenvolupar símptomes el 22 de novembre, onze dies després d’agafar el vol, segons ha informat el viròleg de la Universitat de Leuven, Marc Van Ranst.

L’anunci arriba poques hores després que la CE recomanés als estats membres que suspenguessin les connexions amb el sud del continent africà. A l’Estat, el govern espanyol ha suspès tots els vols amb Sud-àfrica i Botswana a partir de dimarts.

Les autoritats sanitàries de Bèlgica havien detectat el passat 22 de novembre aquest cas de la nova variant sud-africana de la Covid-19, segons ha informat aquest divendres el ministre de Salut Pública, Frank Vandenbroucke, que ha demanat que “no corri el pànic”.

La pacient infectada és una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes onze dies després de viatjar a Egipte a través de Turquia i que assegura no haver tingut contacte amb persones del sud d’Àfrica, segons ha informat el Laboratori Nacional de Referència.

La dona, pel que sembla, no ha tingut contactes d’alt risc fora de la seva casa i cap membre de la seva família ha desenvolupat símptomes de moment, segons el Laboratori Nacional de Referència, que està duent a terme una recerca exhaustiva.

En la mateixa conferència de premsa en la qual Vandenbroucke va informar d’aquest cas, el primer ministre belga, Alexander De Croo, va dir que el seu Govern té previst introduir noves restriccions als viatges d’entrada procedents del sud d’Àfrica. “Estem activant un procediment sobre aquest tema”, va dir breument De Croo.

Això suposarà una quarantena obligatòria de 10 dies per als qui tornin d’aquesta regió i resideixin a Bèlgica, i una “prohibició” d’entrada per als no residents, sense especificar quins països es veuran afectats, segons va explicar.

Sud-àfrica va confirmar aquest dijous la detecció d’una nova variant del coronavirus, identificada com a B.1.1.529, que posseeix múltiples mutacions i que ha despertat “preocupació” entre els especialistes, encara que el seu impacte encara ha de ser estudiat.

En total, fins ara, s’han confirmat casos d’aquesta variant a Sud-àfrica, a Hong Kong (en un viatger procedent de la nació africana) i en la veïna Botswana, així com a Israel.

La B.1.1.529 presenta més d’una trentena de mutacions i algunes d’elles són, segons els científics sud-africans, motiu de preocupació pel seu possible impacte en la transmissibilitat i per la seva potencial capacitat d’evadir la immunitat o protecció prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia