Salut

L’OMS critica les restriccions de viatge i demana suport per a l’Àfrica

Considera que cal esperar per saber les dimensions de la nova variant i que el vet de vols amb el continent “ataca la solidaritat global”

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’ha expressat aquest diumenge en contra de les dràstiques restriccions de viatge aplicades al sud de l’Àfrica i ha demanat que les decisions es guiïn per la ciència i que es doni suport als països africans, segons ha informat l’oficina per a l’Àfrica d’aquesta agència de les Nacions Unides. L’OMS ha remarcat que no està clar de les dimensions de la variant òmicron i que calen unes setmanes més per definir-ne les característiques.

“Les restriccions de viatge poden jugar un paper per reduir lleument l’expansió de la Covid-19, però imposen una càrrega pesada en les vides i en els mitjans de vida”, ha recordat l’oficina de l’OMS per a l’Àfrica en un comunicat .

La directora de l’oficina de l’OMS per a Àfrica, Matshidiso Moeti, ha aplaudit la “rapidesa i la transparència dels governs de Sud-àfrica i Botswana” a l’hora “d’informar al món” d’aquesta nova variant.

“Amb la variant òmicron ja detectada en diverses zones del món, posar restriccions de viatge enfocades a l’Àfrica a taca la solidaritat global”, ha remarcat Moeti.

El descobriment de la nova variant, identificada com a B.1.1.529 i batejada amb la lletra grega òmicron per l’OMS, va ser anunciada dijous passat per científics i autoritats sanitàries de Sud-àfrica , a partir de mostres preses entre el 14 i 16 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia