Medi ambient

La CUP rebutjarà el decret d’energies renovables que es debat dimecres al Parlament

Els anticapitalistes creuen que “torna a caure en els mateixos errors” i “obvia una planificació territorial ben feta”

La CUP-NCG ha anunciat aquest dilluns que rebutjarà el decret llei de les energies renovables que dimecres a primera hora de la tarda es debatrà al Parlament.

Els anticapitalistes creuen que el text que ha aprovat el Govern i que ara es porta a la cambra perquè el convalidi “torna a caure en els mateixos errors” i “obvia una planificació territorial ben feta”. La candidatura aposta per un model d’implantació d’energies renovables al territori que es faci de forma democràtica, distribuïda i territorialment cohesionada. Assenyalen que van traslladar el posicionament del territori i de les entitats ecologistes al Departament d’Acció Climàtica i que no han estat recollides al text final.

El diputat de la CUP Dani Cornellà assenyala que el decret “dona carta blanca als oligopolis energètics” i demana “més protecció del territori, participació local i planificació global” davant la crisi climàtica i energètica.

El decret introdueix requisits per incrementar la participació i el consens territorial i prioritzar els projectes petits, de 5 MW o menys. El text d’energies renovables incorpora mesures per ordenar i equilibrar la implantació d’energies renovables, per minimitzar-ne l’impacte social i territorial i també per facilitar la pràctica de l’autoconsum.

El PSC també va anunciar divendres passat que rebutjaria el decret llei. La portaveu parlamentària, Alícia Romero, va explicar que la normativa respon a les “exigències” de la CUP i que no els agrada. Els socialistes demanaran que el decret es pugui tramitar com a projecte de llei, i així modificar-lo i adequar-lo “als objectius marcats des d’instàncies superiors”.

Per la seva banda, En Comú Podem anunciarà dimarts al matí el seu sentit de vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia