Administracions

El pressupost de Figueres, amb l’aval dels no adscrits

El govern de Figueres l’aprova amb una aclaparadora majoria

Junts per Figueres i Ciutadans critiquen la manca de diàleg per consensuar propostes i, també, la gran pressió fiscal al ciutadà

El govern quadripartit de Figueres, d’ERC, el PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres, va aprovar ahir el pressupost per al 2022 amb una aclaparadora majoria absoluta de catorze regidors, incloent-hi el suport dels tres regidors no adscrits –abans Junts per Figueres i ara Figueres Futur–. Per la seva part, Junts per Figueres i Ciutadans van optar per votar-hi en contra criticant la manca de diàleg del govern.

Un treball de consens

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va definir l’acord assolit amb els tres regidors no adscrits d’enriquidor. “Som conscients de les diferències entre programes, però també que tots tenim clar el repte que tenim davant. Per això remuntarem i ho farem amb la suma de tots plegats”, va afirmar. I hi va afegir: “Des del govern, els quatre partits hem fet una aposta per sumar totes les propostes que són viables i que ens ajuden a seguir endavant amb aquest pla d’acció municipal, enriquit per propostes d’altres grups, com els tres regidors no adscrits.” Pel que fa al pressupost, Lladó va dir que es regia per tres eixos: neteja, seguretat i atenció de les necessitats socials i econòmiques. “El 2022 a la plantilla tindrem, amb la incorporació dels set agents previstos, més els del passat, un total de 15 agents nous.” A més, l’alcaldessa també va destacar la transformació que experimentaran els carrers, que “seran més amables, amb més asfaltatge, més nets amb un nou servei, millor maquinària i una millora de l’espai públic”.

Carles Arbolí, com a portaveu dels regidors no adscrits, va explicar que havien optat per donar suport al pressupost pel seu compromís amb la ciutat i per responsabilitat. Un acord al qual s’ha arribat després de negociar unes propostes molt centrades en la millora de la seguretat, la mobilitat o els aparcaments, pensant en un projecte a quinze anys vista. “El més fàcil era votar-hi en contra, però nosaltres volem ser útils per Figueres. No és el pressupost que nosaltres faríem, però pensem que, a banda de fiscalitzar, hem d’aportar solucions amb un diàleg permanent”, hi va afegir.

Veus crítiques

Els grups de Junts per Figueres i Ciutadans es van quedar sols defensant la manca de transparència i de diàleg del govern. Jordi Masquef (JxF) va argumentar que aquests comptes no reflectien el seu model de ciutat i va destacar que posen en relleu “la pressió fiscal que pateix el ciutadà”.

Per la seva part, Héctor Amelló (Cs) va criticar la manca de diàleg del govern. El pressupost per al 2022 és de 65.022.079,58 euros, 1.458.538 euros més que el de l’any anterior (un augment del 2,29%).

LA XIFRA

65
milions d’euros.
Aquest pressupost comporta un augment d’1.458.538 euros en relació amb el del 2021.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia