Salut

El passaport covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències entrarà en vigor aquest divendres

El conseller demana guardar el document per no haver-lo de tornar a baixar cada cop que s’hagi de consultar

El passaport covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències entrarà en vigor aquest divendres, a la mitjanit, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una compareixença al Palau de la Generalitat.

El conseller ha demanat guardar el document per no haver-lo de tornar a baixar cada cop. En aquest sentit, Argimon ha explicat que ara mateix hi ha 6.000 entrades al minut a la pàgina web de La Meva Salut.

El Govern va suspendre l’obligatorietat d’ensenyar el passaport covid divendres perquè la pàgina web s’havia saturat des de dijous, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar el seu ús.

D’altra banda, el conseller ha explicat que en les pròximes hores se seqüenciaran els positius de dos viatgers procedents de Sud-àfrica que estan a l’aeroport del Prat per comprovar si són de la variant òmicron. Aquestes dues persones han arribat a Catalunya via Alemanya i han donat positiu al test d’antigen ràpid. Argimon ha explicat que els resultats es coneixeran dimarts.

Sobre la nova variant de covid –coneguda com a òmicron– el conseller ha recordat que no hi ha evidències “fefaents” que aquesta variant sigui “més transmissible”, i ha remarcat que l’augment d’ingressos a Sud-àfrica encara no se sap si és perquè la variant és més severa o perquè simplement hi ha més casos.

Argimon ha aconsellat mantenir la protecció amb mesures com l’ús de les mascaretes o la ventilació de llocs tancats.

D’altra banda, les autoritats holandeses han detingut una parella catalana procedent de Sud-àfrica que va donar positiu a la covid i va ser retinguda durant hores en unes dependències de l’aeroport d’Amsterdam. Posteriorment, la parella va ser traslladada a un hotel per passar la quarantena perquè la noia va donar positiu.

La parella, que tenia una PCR negativa feta 24 hores abans de viatjar, va reclamar una segona prova perquè pensava que es podria tractar d’un fals positiu, però va ser traslladada a un hotel. Diumenge, el noi va insistir a fer un segon test i la policia que custodiava l’hotel li va permetre sortir per anar a buscar-lo. Com que la noia es va fer dos testos d’antígens davant els policies i va donar negatiu, els agents els van permetre abandonar l’hotel. La parella va comprar bitllets per tornar a Catalunya i quan estaven a punt de pujar a l’avió, la policia els va detenir per trencar el confinament. Ara la fiscalia holandesa estudia presentar càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES