Salut

Brussel·les planteja estendre la vacunació obligatòria contra la covid-19 a tota la UE

La CE diu que trigaran entre dues i tres setmanes a poder valorar la severitat de la variant òmicron

Brussel·les planteja estendre la vacunació obligatòria contra la Covid-19 a tota la Unió Europea. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha defensat aquest dimecres que és “apropiat i raonable” discutir si cal imposar la vacunació de forma obligatòria al club europeu. “Ho hem de debatre”, ha dit en una roda de premsa on ha recordat que un terç dels ciutadans de la UE encara no estan vacunats. L’estancament de la vacunació preocupa especialment a Brussel·les per l’aparició de la variant òmicron. Von der Leyen ha reconegut que trigaran entre dues i tres setmanes en poder valorar la seva severitat.

Tot i això, ha avisat que, mentrestant, cal actuar preventivament reforçant les vacunacions, posant dosis de reforç i limitant els contactes socials “tant com sigui possible”.

“Hem d’esperar el millor, però ens hem de preparar per al pitjor”, ha dit Von der Leyen, parafrasejant la directora de l’Agència Europea de Medicaments, Emer Cooke, que a principis d’aquesta setmana admetia que els científics no tenen tota la informació necessària per determinar com aquesta mutació de la Covid-19 pot afectar la transmissió i severitat de la malaltia.

Mesures preventives

A l’espera de l’anàlisi científica sobre l’òmicron, Brussel·les aposta per posar restriccions abans de Nadal i accelerar l’administració de la tercera dosi. La Comissió Europea ha emès un comunicat aquest dimecres on defensa “restriccions proporcionades i localitzades” per reduir la pressió als hospitals. “Amb l’aparició de la variant òmicron cal aplicar mesures específiques pels contactes durant el període final de l’any”, avisa l’executiu comunitari.

D’altra banda, la CE urgeix els governs europeus a “desplegar ràpidament les dosis de reforç per mantenir forts nivells de protecció davant del virus, inclosa la variant òmicron”. Brussel·les assegura que Pfizer-BioNTech i Moderna subministraran 360 milions de dosis durant el primer trimestre del 2022. “És suficient perquè tots els europeus vacunats puguin posar-se una dosi de reforç”, ha dit Von der Leyen.

Per ara Brussel·les no contempla suspendre els vols a altres països, però vol que es revisin diàriament les restriccions de viatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES