Societat

Investiguen una mort després de l’ús d’una Taser dels Mossos

Una jutgessa de Badalona ha obert una investigació per aclarir el succeït després que divendres passat un home morís quan va rebre la descàrrega d’una pistola elèctrica Taser per part dels Mossos d’Esquadra, si bé de moment no ha estat imputat cap agent.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat d’instrucció número 2 de Badalona ha obert diligències per aclarir la mort del jove, presumptament a causa de l’actuació policial amb la pistola Taser, un instrument que la policia catalana va implementar el 2018.

La magistrada va obrir la investigació diumenge passat, quan l’hospital li va comunicar la defunció de la víctima, els pares de la qual havien alertat els Mossos que el fill els estava amenaçant “amb uns ganivets”, i ha acordat sol·licitar al cos els informes sobre l’actuació policial, en espera de rebre la documentació completa de l’autòpsia.

No obstant això, segons el TSJC, en aquests moments no figura cap persona en qualitat d’investigada en la causa.

El Síndic de Greuges també ha obert una actuació d’ofici per la mort del jove i el director dels Mossos, Pere Ferrer, ha assegurat que es va seguir i complir correctament el protocol per a l’ús de pistoles Tàser. Va afirmar que la víctima estava conscient i que hi havia una unitat del sistema, com marca el protocol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia