Salut

El 75% dels positius per Covid als centres educatius es concentren en no vacunats

Educació demana prudència davant del pont de la Puríssima i el Nadal i garanteix que les escoles romandran obertes

El 75% dels positius per Covid que es donen als centres educatius es concentren en no immunitzats, per tant, majoritàriament menors de 12 anys. Ho ha explicat la responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, qui també ha dit que estan a l’espera que el Ministeri de Sanitat aprovi la vaccinació entre els 5 i els 11 anys per establir una estratègia. La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha valorat que, tot i el repunt de casos, la situació és molt millor que la del curs passat. En tot cas, ha enviat un missatge de prudència davant del pont de la Puríssima i les festes nadalenques i ha demanat que es continuï amb el compliment estricte de les mesures de seguretat.

El Departament d’Educació ha declarat aquest divendres 134 grups escolars confinats i 29.934 persones en quarantena. Hi ha també quatre centres tancats completament. Gomà ha reconegut que s’està en situació ascendent pel que fa als contagis però ha insistit que la valoració no pot ser més que positiva si es compara amb el curs passat. A més, ha reiterat que l’escola no deixa de ser un reflex del que passa a la societat.

Precisament per això, ha fet una crida a la prudència davant de dies en què s’espera un increment de les interaccions socials fora del centres. També a dins, on ha recordat que s’han enviat instruccions perquè totes les celebracions nadalenques es facin preferentment a l’exterior i amb l’ús de la mascareta.

D’altra banda, ha assegurat que els centres romanen i romandran obertes. En aquest sentit, ha explicat que s’ha fet un canvi en el protocol a l’hora de tancar un centre, ja que aquest no es considera tancat si no està confinat tot el grup classe, i també el professorat pel que fa a primària i secundària.

De la seva banda, Asso ha assegurat que el compliment de les mesures Covid és “excel·lent” als centres educatius. Ha afegit que, tot i la situació creixent de la pandèmia, no estan previstes accions addicionals als centres educatius ja que és un dels punts on millor funciona el control de la pandèmia. La responsable de Salut ha reconegut que s’estan donant més brots als centres educatius com a conseqüència de la variant delta però ha afirmat que no és una situació generalitzada.

Sobre la vacunació entre els 5 i els 11 anys, Asso ha detallat que estan a l’espera que Sanitat ho aprovi i concreti en quin volum i periodicitat arribarien les vacunes. Quan això passi, es traçarà una estratègia que sigui “el més àgil possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia