Societat

Desactivada l’alerta per la ventada

Protecció Civil manté la prealerta del pla Ventcat pel pronòstic d’un nou episodi diumenge

El Meteocat preveu ratxes que poden superar els 72 km/h a Ponent, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest divendres al migdia l’alerta del Pla d’emergències per risc de vent (Ventcat), un cop finalitzat l’episodi de fort vent.

L’agència d’emergències manté el pla Ventcat en fase de Prealerta davant el pronòstic que les ventades es reactivin diumenge a gran part del territori i per les afectacions que aquestes poden produir.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu ratxes de vent que poden superar els 72 km/h a punts de Ponent, Catalunya Central, Barcelona i Tarragona. Es preveu que el vent bufi de component oest i al final del dia giri a component nord i afecti el Pirineu Occidental, especialment les cotes més altes.

En les darreres hores s’han registrat ratxes de vent destacades, de més de 72 km/h, a les estacions meteorològiques de Portbou (137,5 km/h), a l’Aeròdrom de Das (102,6 km/h), al Pantà de Darnius –Boadella (101,5 km/h), a Mas de Barberans (87,1 km/h), Navata (85,3 km/h), a Molló–Fabert (73,8 km/h), a Roses (73,8 km/h), a Mont-roig del Camp (72,7 km/h) i a La Seu d’Urgell–Bellestar (72,4 km/h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia