Medi ambient

La Iaeden parla de falta de planificació del PNAE

La Iaeden critica la “falta de previsió i planificació” dels responsables del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (PNAE) en relació amb la sequera que afecta aquest indret i es mostren preocupats pel seu estat de conservació.

L’entitat conservacionista fa una llista de propostes que plantejaran, diuen, en la pròxima junta del Parc. Demanaran que es promoguin més espais d’entesa i treball amb els diferents agents i col·lectius que formen el teixit humà del parc; proposen comprar íntegrament la reserva integral de Vilaüt per facilitar-ne la gestió; demanaran celeritat al Consorci d’Aigües Costa Brava perquè les aigües provinents de la depuradora puguin abastir els sistemes de llacunatge del parc i també la millora de l’estat de la canalització de l’aigua provinent de la depuradora.

Recorden que caldria recuperar el rec del Molí d’en Dorra perquè és una aigua neta superficial d’altíssima qualitat que portaria una elevada quantitat d’aigua als estanys del parc; plantegen reparar els dos pous malmesos dels quatre disponibles; a més de posar comportes autobasculants al rec Sirvent.amb l’objectiu d’aturar l’entrada d’aigua de mar, que salinitza els estanys interiors, i permet entrada d’aigua dolça superficial i, finalment que es planifiqui la capacitat de càrrega pel que fa a alguns camps de conreu de la plana empordanesa que tenen elevadíssims consum d’aigua: blat de moro i arròs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia