Societat

Normalitat en la implantació del passaport covid

Els clients de bars, restaurants i gimnasos van preparats amb el codi QR

Els no vacunats omplen les terrasses

A les dues del migdia d’ahir al restaurant Els Castanyers de Sant Fost de Campsentelles cinc persones –en dues taules– dinaven a la terrassa de fora en un lloc sense sol, humit i a una temperatura força baixa. Eren clients no vacunats que no podien entrar a les taules de dintre perquè no tenien el passaport covid. Com la d’Els Castanyers moltes terrasses del país van estar ahir plenes de clients que no podien ensenyar el document i van haver d’esmorzar, dinar o sopar “a la fresca”. Tot i això, la majoria de clients ja van anar als bars i restaurants amb el codi QR i, per tant, van poder consumir dintre del local amb total normalitat. El mateix va passar als gimnasos, al contrari que la setmana passada, que molts es van quedar mig buits perquè molta gent encara no s’havia pogut descarregar el document.

Evitar més restriccions

Els sectors de la restauració i el fitnes preferirien no haver de demanar el passaport covid als clients, però consideren que la mesura és bona si això evita “fer un pas enrere”, com podria ser tornar a posar aforaments, limitacions d’horaris o, directament, tancar. “Haig de tenir una persona de més al restaurant perquè hi ha d’haver algú a la porta tota l’estona per demanar el document als clients, i sí, és una despesa, però si serveix per no tancar, benvinguda sigui aquesta mesura”, deia ahir Carlos Allué, del restaurant La Xarxa, un dels quatre establiments del Grupo Varela. Allué explica que tothom qui ahir (i la setmana passada) va anar al seu restaurant s’havia baixat el passaport covid i que, de moment, controlar-ho és molt fàcil amb una aplicació de mòbil. Assegura que al seu restaurant, quan els clients fan una reserva, ja els recorden que han de portar aquest document; “per tant, si no el tenen ja no venen”.

La nova i inesperada onada de la covid també està començant a generar anul·lacions. Carlos Allué assegurava ahir que dijous diverses empreses que havien reservat taula per fer el dinar o el sopar de Nadal van anul·lar la reserva. “Em diuen que algunes persones del grup que havien d’assistir al sopar no estan vacunades i que no volen córrer riscos”, explica. I tem que les cancel·lacions continuïn ja que l’administració ja està dient que s’evitin sopars amb molta gent aquestes festes, fins i tot familiars. “Jo compliré i ho accepto tot, però no entenc que després la gent puguin anar com sardines al metro i no es prengui cap mesura”, protesta.

Encara és massa aviat per saber el grau de compliment del sector de la restauració i els gimnasos pel que fa a l’obligatorietat d’acceptar només clients vacunats (o amb certificat de curació de la malaltia o PCR o un test d’antígens validat pel Departament de Salut). En tot cas, ahir el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, quan li van preguntar en una roda de premsa si la Guàrdia Urbana controlarà els locals perquè compleixin les mesures dictades pel govern i avalades pel TSJC, va assegurar que no. Segons Batlle, ni les policies locals ni els Mossos d’Esquadra aniran als establiments a comprovar que tots els clients estan vacunats perquè això “no és feina de la policia”. Albert Batlle va apel·lar al sentit comú de la ciutadania i, també, dels responsables dels locals.

LA FRASE

Ni la policia ni els Mossos aniran als establiments a controlar. Això no és feina de la policia
Albert Batlle
regidor de seguretat de l’ajuntament de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES