Societat

El govern d’Andorra demana precaució davant la previsió de neu i vent

Recomana a veïns i visitants que limitin els desplaçaments amb vehicle diumenge i dilluns

El govern d’Andorra ha demanat aquest dissabte a veïns i turistes que visiten el país amb motiu del pont de la Puríssima que extremin la precaució i que evitin els desplaçaments en vehicle a causa de la previsió de nevades generalitzades a tot el principat i fortes ràfegues de vent.

“Els departaments de Protecció Civil i Mobilitat recomanem limitar els desplaçaments amb vehicle de cara a diumenge i anticipar trajectes i evitar els desplaçaments de cara al proper dilluns”, indica l’executiu en un comunicat. La nota recomana que es limitin igualment o es tingui especial cura en les activitats d’exterior i en les sortides a la muntanya.

El Servei Meteorològic andorrà ha emès avui un avís groc per vent i neu, davant la possibilitat que es produeixin nevades generalitzades a partir d’aquesta nit i fins a primeres hores del matí de dilluns que ve. Les previsions són de gruixos acumulats d’uns 40 centímetres de neu a 2.500 metres d’altura; de 30 centímetres a una altitud de 2.000 metres; de 20 centímetres a 1.500 metres, i de 8 a mil metres.

A més, s’esperen importants ratxes de vent, que durant la matinada del dilluns poden arribar als 70 quilòmetres per hora al fons de les valls i als 100 quilòmetres per hora als cims de les muntanyes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia