Societat

Almenys un mort i una quarantena de ferits per l’erupció d’un volcà a Indonèsia

Una allau de cendra ha caigut sobre diverses poblacions assentades al Semeru

El succés també ha provocat danys a vehicles i cases i ha ensorrat un pont

Almenys una persona ha mort i una quarantena han resultat ferides per l’allau de cendra calenta que ha caigut aquest dissabte damunt diverses poblacions després de l’erupció del volcà Semeru, al sud-est de l’illa indonèsia de Java, segons han informat els equips d’emergència.

El vicealcalde de Lumajang, Indah Masdar, ha donat el balanç provisional de víctimes (1 mort i 41 ferits), sense donar més detalls.

L’enorme erupció s’ha produït a plena llum del dia, cap a dos quarts de quatre hora local (dos quarts de deu del matí hora catalana) i ha cobert de cendra alguns nuclis annexos a la muntanya. Diversos equips de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres s’ha desplaçat fins al lloc per atendre les víctimes i avaluar els danys.

En un vídeo publicat a les xarxes socials per testimonis de l’explosió es veu com veïns de Lumajang fugen a corre-cuita d’un enorme núvol de fum i cendra que avança darrere d’ells, procedent del Semeru, un volcà de 3.376 metres d’altura i un dels més actius del país.

La sorprenent erupció ha cobert la zona de fum i fins i ha sumit en la foscor momentàniament algunes de les poblacions assentades a prop de la muntanya.

El servei de vulcanologia d’Indonèsia ha situat en el nivell 2 (d’un màxim de 4) el risc a la zona i ha emès una alerta de vol per als avions que sobrevolin la regió.

A més de danys a vehicles i algunes cases, l’erupció ha ensorrat almenys un pont.

L’arxipèlag indonesi se situa a l’anomenat Anell de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica amb 127 volcans actius i que cada any és sacsejada per milers de terratrèmols, la majoria de poca magnitud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia