Societat

Uns trentena cotxes queden atrapats per la neu a Toses i Castellar de n’Hug

Els vehicles han pogut continuar el viatge un cop les màquines llevaneus han netejat la via

Hi ha quatre carreteres tallades i cal circular amb cadenes a més d’una dotzena de trams

Uns trenta cotxes han quedat atrapats a la carretera aquest diumenge per la neu caiguda a Toses (Ripollès) i Castellar de n’Hug (Berguedà), segons ha informat Protecció Civil. Els vehicles han pogut seguir la seva ruta un cop les màquines llevaneus han netejat les vies afectades.

La neu afecta aquest diumenge, sobretot, l’Alt Pirineu i la Val d’Aran, i la previsió és que continuï caient al Pirineu i Prepirineu en les properes hores.

Com a conseqüència d’aquestes precipitacions, està tancada al trànsit la carretera BV-4024, de Bagà-Coll de Pal, així com la BV-4031, a Castellar de n’ Hug; la GIV-4016, a Toses, i la C-28, a Naut Aran entre Vaquèira i La Peülla, per risc d’allaus, segons el Servei Català de Trànsit.

A més, cal circular amb cadenes a la C-28 entre La Peülla i Esterri d’Àneu i entre Vielha i Vaquèira; a la C-28z entre València d’Àneu i Esterri; a la C-13 de Llavorsí a Esterri; a la C-147 d’Esterri a Alòs d’Isil; a l’L-504 de Llavorsí a Tabascan; a carretera C-142b, a Naut Aran (Lleida); la C-147, d’Esterri a Alòs d’Isil; a la L-500, en la Vall de Boí; a la L-501, a la Vall de Boí-Taüll; a l’L-510 entre Tírvia i Àreu, i a la Nacional N-141, al seu pas per Bossòst.

També cal circular amb cadenes a la N-260, a Montferrer i el Port del Cantó, tram en el qual està restringit el pas als vehicles pesats. El pas és restringit, igualment, per a aquests vehicles pesats a l’N-230, entre Vilaller i Vielha (Val d’Aran).

Davant aquest episodi de neu, Protecció Civil recomana consultar l’estat de les carreteres abans d’iniciar qualsevol desplaçament, així com portar cadenes al vehicle, el dipòsit de combustible ple, mantes, menjar i el telèfon mòbil carregat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia