Infraestructures i serveis

La Girocleta es mantindrà funcionant les 24 hores del dia

La prova pilot en horari nocturn ha donat bons resultats i l’Ajuntament opta per aplicar-lo els 365 dies de l’any

El servei es va recuperant de l’impacte de la pandèmia i té avui 3.250 usuaris

La Girocleta, el servei d’ús compartit de bicicleta a Girona, es mantindrà operatiu les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any. L’Ajuntament ha optat per aplicar aquesta ampliació d’horaris després d’analitzar els bons resultats de la prova pilot que va començar al setembre.

Fins aquell moment, els usuaris només podien utilitzar el servei de dos quarts de sis del matí a la una de la matinada. La prova es va engegar per comprovar si hi havia demanda o no del servei en horari nocturn i ha revelat que durant el període d’octubre a novembre s’han realitzat 1.589 viatges de la una a les sis del matí (el nombre més gran ha estat a la una i a les cinc del matí). També s’observa que, excepte per les Fires de Sant Narcís, l’ús habitual és d’uns 10 viatges diaris de mitjana durant aquest horari nocturn. Precisament, els dies que més es va utilitzar el servei van ser el 31, el 29 i el 30 d’octubre amb 105, 80 i 79 viatges respectivament; i també l’1 (75 usos) i el 7 de novembre (70 usos).

Pel que fa al perfil, les persones que han pedalat de nit són majoritàriament joves de 16 a 24 anys: 186 tenen aquestes edats i 114, tenen entre 25 i 34 anys; 90 tenen entre 35 i 54 anys; 22 tenen entre 55 i 64 anys i i 6 tenen 65 anys o més. De totes aquestes persones usuàries, 219 eren homes i 199, dones. Segons informa l’Ajuntament, entre els usuaris més satisfets per l’ampliació de l’horari hi ha sectors com ara el de la restauració, que acaben la feina a la una, o viatgers del TAV, a les 5.50 h.

D’altra banda, el servei no ha registrat cap incidència en tram nocturn ni desgavell en la distribució de les bicicletes, i tampoc s’ha incrementat el vandalisme. “Creiem en el transport públic i en el transport sostenible. Fent-lo cada vegada més accessible i atractiu per a la ciutadania esperem guanyar persones usuàries i fer que l’ús de la Girocleta estigui cada vegada més estès”, diu la regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda.

Es recupera de la pèrdua d’ús per la pandèmia

Girona té 23 estacions de Girocleta i un total de 270 bicicletes disponibles. Actualment el servei té 3.250 persones usuàries. El màxim va ser a principis del 2020 amb 3.592 persones, va retrocedir fins a situar-se en 3.035 a principis d’aquest any a causa de la pandèmia i ara s’està recuperant. Aquest 2021, des del gener fins al novembre, s’han realitzat 406.207 viatges, un 25% més respecte del mateix període del 2020. El servei, però, encara està per sota dels 538.817 viatges del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona