Educació

Famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar demanen al Govern que “blindi” la immersió lingüística

Defensen que l’escola catalana afavoreix la integració social i cultural

Famílies de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme), afectades per la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer el 25% de les classes en castellà a un grup de P5, ha demanat al Departament d’Educació que prengui “les accions necessàries per blindar la immersió lingüística a les escoles catalanes”.

Aquesta és la principal reclamació d’un manifest que han fet públic quan falten dos dies perquè es comenci a aplicar al centre la imposició del TSJC. Les famílies defensen que la immersió lingüística ha permès que les criatures adquireixin les competències acadèmiques esperades, s’afavoreixi la integració social i cultural i es garanteixi una vida plena en català “després d’anys de marginació i criminalització”.

El grup de famílies entén que els atacs a la immersió “impacten greument en la igualtat d’oportunitats” de l’alumnat i que la “motivació política” de la denúncia de la família que ha dut la immersió lingüística als tribunals té “efectes negatius sobre el projecte pedagògic de l’escola”.

A més, consideren que el canvi a mig curs pot provocar un “perjudici en les dinàmiques del grup” i recorden que la llengua castellana ja és “ben present a la vida social escolar”, des de les mateixes aules, com als patis. “En cap cas la defensa de la immersió s’ha d’entendre com un atac envers el castellà i el seu ensenyament”, recita el manifest de les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia